Kazada ölen üniversiteli Mine Nur'un son konuşması ortaya çıktı

Kazada ölen üniversiteli Mine Nur'un son konuşması ortaya çıktı
Aksaray'da meydana gelen trajik olayda hayatını kaybeden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Mine Nur Uysal'ın, kaza anında yaptığı telefon konuşması gün yüzüne çıktı.

Kazada ölen üniversiteli Mine Nur'un son konuşması ortaya çıktı

Aksaray Üniversitesi Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Mine Nur Uysal, 3 Aralık'ta arkadaşı İrem Koyuncu ile alışveriş yaptıktan sonra yurda gitmek için yolun karşısına geçmek isterken Gencay Kavlak'ın yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Kaza anında otomobili fark eden İrem Koyuncu, kazadan kurtulmuştu. Mine Nur'u çarptıktan sonra 90 metre sürüklediği belirlenen sürücü Kavlak tutuklanmıştı. Mine Nur'un kaza anındaki son telefon konuşması ortaya çıktı.

Mine Nur'un, kazanın hemen öncesinde cep telefonunda babası Halil Uysal ile konuştuğu öğrenildi. Konuşmada, sınavların sonrasında hafta sonu memleketi Burdur'a gitmeyi planladığı ve bu amaçla para istediği ifade edildi.

Azmi Milli Sanayi ve Bilim Müzesi Sorumlusu, tarihçi-yazar Dr. Mustafa Fırat Gül, Mine Nur'un hedeflerine dair bilgi vererek, "Mine Nur Uysal, Burdur'da, semt pazarında sebze satarken Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu hocamız ile tanışıyor ve hocamıza Aksaray Üniversitesi Tarih Bölümü'nü kazandığını söylüyor. Ben de onun gayretini ve başarısını takdir ediyordum. Tam bir Anadolu kızıydı ve hedefleri olan birisiydi." şeklinde konuştu.

Gül ayrıca, Mine Nur'un trafik kazasında 90 metre sürüklendiğini öğrendiğini belirterek, "Gerçekten çok üzücü, inşallah başka birinin başına böyle üzücü bir durum gelmez." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar