"Kaz lobisinin dayatması" dedi, ortalık karıştı!

"Kaz lobisinin dayatması" dedi, ortalık karıştı!
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in organizasyonuyla düzenlenen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı “Kaz Gecesi” konuşulmaya devam ediyor. Bu kez tartışmaya gazeteciler, akademisyenler ve ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor da katıldı.

ÜMİT KARADAĞ / GÜNBOYU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bir grup gazeteci Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in organizasyonuyla bir restoranda kaz eti yedi.

Çok konuşulan yemekte kimileri İmamoğlu’nun şarap içtiğini iddia etmiş, kimileri de yemeğin lüks bir restoranda olmasını eleştirmişti. Organizasyonu arkadaşlarıyla birlikte düzenlediğini belirten Zeyrek, Karslı olduğu için meşhur kaz etini deneyimlediklerini ve İmamoğlu’nun da alkol içmediğini açıklamıştı.

CÜNEYT ÖZDEMİR: “KAZ LOBİSİNİN DAYATMASI”

CNN Türk’te 5N1K programı yapan Cüneyt Özdemir, Youtube kanalında kaz etiyle ilgili sözleri tartışmayı yeniden alevlendirdi. Özdemir’in, “Kaz etinin lezzetli olduğu tamamen Kaz Lobisi'nin Türkiye'ye dayattığı bir durum” ifadelerine yine bir Karslı olan Prof. Dr. Selçuk Şirin itiraz etti.

SELÇUK ŞİRİN: “KAZI YESE BÖYLE DEMEZDİ”

Özdemir’e katılmıyorum diyen Şirin, “Dağda bayırda dolaşmış, kardan sonra kesilmiş ve “garabanda” kurutulduktan sonra bulgurun üstünde servis edilmiş kazı yese böyle demezdi” şeklinde yanıt verdi.

VEDAT MİLOR: “KAZ ETİ LEZZETLİ OLABİLİR”

Tartışmaya ünlü yemek eleştirmeni ve akademisyen Vedat Milor da katıldı. Özdemir’e yanıt veren Milor, “Kaz lezzetli olabilir. Ancak iki önemli unsur var. Kim pişirdiği ve kazın nasıl beslendiği. Kötü beslenmişse Michelin yıldızlı şef de gelse kurutur. Gaillard adlı restoranda harika bir Kars kazı yemiştim. Turgut Şef kazı uzun süre sebzelerle yavaş yavaş pişirmişti” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar