Kastamonu Üniversitesi en fazla bütçe aktarılan ihtisas üniversiteleri arasında yer aldı

Kastamonu Üniversitesi en fazla bütçe aktarılan ihtisas üniversiteleri arasında yer aldı
Kastamonu İl Koordinasyon Kurulu’nun 2023 yılı 2’nci toplantısı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İHA''da yer alan habere göre, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Küçük, İl Koordinasyon Kurulunda yaptığı bilgilendirmede, “Bugüne kadar aktarılan para 39 buçuk milyon TL. 17 milyon TL''si bu yıl aktarıldı. Bu para tamamen üniversitenin sağladığı performansa göre, 2023 yılı yatırım programına göre ihtisas üniversiteleri arasında en fazla bütçe aktarılan üniversite Kastamonu Üniversitesi oldu” ifadelerini kullandı.

Kastamonu İl Koordinasyon Kurulu’nun 2023 yılı 2’nci toplantısı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık yapan Vali Vekili Ahmet Atılkan, il genelinde toplam 346 yatırım olduğunu belirterek, “Bu işlerin toplam bedeli 62 milyar 801 milyon 219 bin TL’dir. Yıl ödeneği 2 milyar 996 bin TL, şu ana kadar harcanan tutar 605 milyon 523 bin TL’dir” dedi.

“DEPREMİN İLK ANINDAN İTİBAREN AFETİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkez üslü yaşanan depremlere değinen Vali Vekili Atılgan, “50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Şehirlerimizin büyük bölümü yıkıldı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara sabır diliyorum. Millet olarak depremin ilk anından itibaren bir olarak afetin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Kastamonu Valiliği olarak tüm kurumlarımızı ile birlikte afetin ilk gününde çadırlarımızı yola çıkardık. Çok sayıda araç ve gereci bölgeye sevk ettik. Bölgede şu ana kadar 5 binin üzerinde personel görevlendirdik. Vatandaşların ayni ve nakdi yardımlarını bölgeye ulaştırdık. Velhasıl tüm imkanlarımızı bölgeye sevk ettik. Sayın valimizde yaklaşık 1 aydır bölgede görev yapıyor” diye konuştu.

Kastamonu’daki yatırımlar hakkında da bilgi veren Altılkan, “İlimiz genelinde 346 yatırım bulunmaktadır. Bunların 114 tanesi proje aşamasında, 22’si ihale aşamasında, devam eden 202 işimiz bulunmakta, bitmiş olan 8 adet projemiz bulunmaktadır. Bu işlerin toplam bedeli 62 milyar 801 milyon 219 bin TL’dir. Yıl ödeneği 2 milyar 996 bin TL, şu ana kadar harcanan tutar 605 milyon 523 bin TL’dir” ifadelerini kullandı.

“FAHİŞ FİYATLARLA İLGİLİ YASAL MEVZUATLARI DA İŞLETMEK LAZIM”

Fahiş fiyatlarla ilgili yasal mevzuatları da işletmeye konulması gerektiğini belirten Vali Vekili Atılkan, kamu kurumları tarafından ihale edilen işletme yerlerindeki fahiş fiyatlarına değinerek, “Kamu kurumlarının belirli mal ve hizmetlerle ilgili ihaleye şart konulabileceği kanaatindeyim. Fiyatların kanuna dayanılarak, fiyatlara yönelik şartnameler konulabilir. Bizim birinci öncelliğimiz insanlara hizmet etmek olması lazım. İhaleye girecek olan firmalarda buna göre ihaleye girsin ve ona göre fiyat versin. Ayrıca fahiş fiyatlarla ilgili yasal mevzuatları da işletmek lazım. Bu ülkede kanayan bir yara. Hepinizden istirhamım bu konuda hassasiyet göstermeleridir. Bu ülkenin güzelliklerinden, bu ülkenin orta sınıf gelirli vatandaşlarımızın rahat yararlanabilmesi lazım. Maalesef yararlanamıyoruz. Böyle bir sıkıntı var” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar