Kartopu savaşı yasağı 57 yıl sonra kalkıyor

Kartopu savaşı yasağı 57 yıl sonra kalkıyor
ABD'nin Wisconsin eyaletinde 1962 yılında başlayan kartopu savaşı yasağı, vatandaşların yoğun eleştirileri üzerine kaldırılıyor.

ABD'deki Wisconsin eyaletinde bulunan Wausau şehrinde halkın kışın kartopu savaşı yapması 1962 yılında yasaklanmış ve kartopları 'insanları ağır şekilde yaralayabilecek nesneler' ile aynı sınıfa konmuştu. 

Wausau Emniyet Müdürü Todd Baeten, Today'e yaptığı açıklamada şehirde yaşayanların bu yasağı özellikle 2017'den beri eleştirdiklerini söyledi ve bunun üzerine yasağın kaldırılmasına karar verildiğine işaret etti. 

2012'DEN BU YANA CEZA VERİLMEDİ

2012'den bu yana belediye avukatı olan Tara Alfonso, göreve geldiğinden beri kimseye kartopu atma meselesi nedeniyle hukuki bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. 

Belediye Meclisi ise yasağın gelecek ay kaldırılacağını açıkladı. 

Wausau Emniyet Müdürlüğü ve Wausau Belediye Başkanı bu ayın başlarında kendilerinin de yer aldığı bir kartopu savaşı videosu yayımlayarak yasağın kaldırılacağı sinyalini vermişti. 

Videoda Emniyet Müdürü Yardımcısı Matt Barnes'ın Belediye başkanı Robert Mielke'ye kartopu fırlattığı görülüyor. 

Barnes yasağın kalkacağının açıklanmasının ardından "Eğlenceli bir kartopu savaşı eğlenceli bir kartopu savaşıdır ve bu yönetmeliği uyguladığımız bir şey değildir" diye konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar