Karneler dağtılıyor! E-devlet uygulaması ile karne sonuçları nasıl görüntülenir? Karneler saat kaçta dağıtılacak!

Karneler dağtılıyor! E-devlet uygulaması ile karne sonuçları nasıl görüntülenir? Karneler saat kaçta dağıtılacak!
MEB takviminde, eğitim ve öğretimde 1.dönemin bitmesiyle karne günü geldi, çattı! MEB takvimi ile 2022-2023 1.dönemin tamamlanmasıyla birlikte karnelerin dağıtılması ve sömestr tatiline başlıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile birlikte veliler de karnelerin saat kaçta dağıtılacağını, okula gitme zorundalığını ve diğer detayları sorguluyor. İşte detaylar...

ÖĞRENCİLERDE KARNE HEYECANI! E-DEVLET UYGULAMASI İLE KARNE SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Karne gününün gelip çatmasıyla birlikte 20 milyona yakın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile birlikte veliler için de heyecan tavan yapmış vaziyette. 

İlk ara tatilin ardından 21 Kasım tarihi ile yeniden ders başı yapan öğrenciler yeniden sömestr ile birlikte 15 günlük yeni bir tatile bugün başlayacak. Ama öncesinde 2022-2023 1.döneme dair değerlendirme sağlayan karneler dağıtılacak.

Pek çok okulda karneler 09:00-13:00 arasında dağıtılması beklenirken, öğlenci olarak tanımlanan sistemde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin de karnelerini 11:00-12:00 arasında alması sağlanacak.

Karne günü okula gitmek istemeyen veya gidemeyecek durumda olan öğrenci ve veliler için ise merak edilen soruların başında “yoklama” durumu sorgulanıyor. Karne günü “devamsızlık yazılır mı?” diyen öğrenci ve veliler için ne yazık ki, MEB tarafından resmi bir açıklama yapılmış, değil. 

Geçtiğimiz Pazartesi ve Salı günü ders programının tamamlanması, karne basım süreçlerinin hızlandırılması için Çarşamba ve Perşembe günü dersler boş geçirilmişti. Bu nedenle de bazı okullarda yoklama alınmama gibi insiyatifler de kullanılmıştı. Karne basım sürecini düşünerek, en doğru bilgiyi ise okul yönetiminden alabilmek, mümkün diyebiliriz.

Ancak karnesini bugün alamayacak olanlar için herhangi bir ceza veya yaptırım da söz konusu olmayacak. Karnesini bugün alamayacak olanlar sonrasında okul müdürlüklerinden karnesini sonrasında da alabilecek. 

Diğer bir taraftan merak konusu olan bir detay ise karnenin dijital ortamda E-Devlet üzerinden pandemi döneminde olduğu gibi görüntülenebilir olup olmadığı, diyebiliriz. Bu sorunun yanıtı ise maalesef olumsuz. Yüz yüze kesintisiz eğitime bu sene geçiş yapıldığından, MEB karne erişimini E-Devlet içerisinde E-okul sekmesini erişime sunmayacak.

12 Eylül itibariyle yeni eğitim ve öğretim yılına geçiş yapan öğrenciler 2.dönemin ardından eğitim-öğretim yılını 16 Haziran 2023’te sona erecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar