Karın ağrısıyla hastaneye gitti, karnından çıkan kitle görenleri korkuttu

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, karnından çıkan kitle görenleri korkuttu
Karın ağrısı şikayetiyle doktora giden kadının karnından 10 kilo ağırlığında kanserli bir tümör çıkarıldı.

Olay Adana''nın Seyhan ilçesinde yaşandı. Ev kadını 3 çocuk annesi A.A, midesindeki şişkinlik ve ağrı şikayetiyle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi''ne gitti…

Doç. Dr. Ahmet Gökhan Sarıtaş''ın muayene ettiği ve ileri tetkikleri yapılan A.A''nın karnında 6 organ ve aort damarını tutan kanserli kitle olduğu görüldü. Doç. Dr. Sarıtaş ve ekibi tarafından, ameliyata alınan A.A.nın karnından 10 kilo ağırlığında ve yaklaşık 40 santimetre boyutunda dev kitle çıkarıldı.

Sağlığına kavuşan A.A., "Mideme rahatsızlık verene kadar vücudumda bir kitle olduğunu fark etmedim. Bu derece büyük bir kitleyi taşıdığımı asla düşünmüyordum. Şişkinlik ve ağrı şikayetim artınca hastaneye başvurdum. Şu an gayet iyiyim ve ağrılarım tamamen geçti. Taburcu olacağım günü bekliyorum. Tüm ameliyat ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Tümörün adeta bir bebek büyüklüğünde olduğunu açıklayan Doç. Dr. Sarıtaş, ameliyat ile ilgili şunları söyledi:

"Hastada karın arka duvarı dediğimiz yağlı dokudan köken alan bir tümör tespit ettik. Bu tarz kitleler çok fazla bulgu vermez. Ameliyat sonrası ölçümlerimizde ortalama 10 kilo ağırlığında, 40 santimetreye yakın dev bir kitleyle karşılaştık. Hastamızın kitlesi kalın bağırsak, pankreas, sol böbrek, sol idrar yolu, yumurtalıklar, ince bağırsaklar ve aynı zamanda aort damarı dediğimiz vücudun en büyük damarına çok yakın ilişkideydi. Bir süre daha geç kalınmış olsaydı, kitlenin bu organlara ileri derecede yapışma riski nedeniyle hasta belki de ameliyat şansını yitirecekti. Hayati tehlikesi söz konusu olacaktı. Tümörün ameliyat edilebilir düzeyde teşhis edilmesiyle hasta daha büyük sorunlar yaşamadan sağlığına kavuştu."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar