Kanserin ilk belirtisi olarak biliniyor! Bu üç belirtiye dikkat

Kanserin ilk belirtisi olarak biliniyor! Bu üç belirtiye dikkat
Kanser hastalığının erken teşhis edilmenin önemli olduğunu her fırsatta belirtiliyor. Çağımızın hastalığı olarak bilinen kanserin ilk belirtilerine dikkat edilmesi gerekiyor. Yürüme esnasında ortaya çıkan bir durumun üç tehlikeli kanserin ilk belirtisi olduğu öğrenildi.

Kanserin temel birkaç belirtisi olmasına rağmen ortaya çıktığı yere göre farklı belirtiler görülebiliyor. Tümör bazı durumlarda yürüyüşte fark edilebilecek ufak değişimlere sebep olabiliyor.

BAŞLANGIÇ BELİRTİLERİNE DİKKAT EDİLMELİ

Bu koşullar, altta yatan bir hastalık tarafından dolaylı olarak tetiklenen bir dizi nörolojik semptomu teşvik ediyor. Kanser nörolojik semptomlar ürettiğinde, bu genellikle sinir sisteminin veya metastazların doğrudan tümör istilasının sonucudur. Para-neoplastik serebellar ataksi, başlangıçta dengesiz yürüyüş, çift görme ve ince el hareketlerinde zorluk gibi hafif semptomlarla ortaya çıkan sendromlardan biridir.

Ekran görüntüsü 2023-03-02 164511

Mayo Clinic şunları ekliyor: "Ataksi, kanser teşhisi konmadan aylar veya yıllar önce ortaya çıkabilir." Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü, semptomların genellikle bir tümör veya kanserle dolu büyüme bulunmadan önce keşfedildiğini doğrulamaktadır. Vakaların yüzde 60''ında sendrom, uyku bozuklukları, görme sorunları ve baş dönmesi gibi sorunlar nedeniyle ortaya çıkıyor. Zayıf kas kontrolü aynı zamanda beceriksiz istemli hareketlere ve ardından yürüme, denge güçlüğüne neden olabilir.

GÖZ HAREKETLERİNDE VE KONUŞMADA HASARLAR GÖRÜLEBİLİR

Genellikle el koordinasyonu, göz hareketleri ve konuşma da kas koordinasyonunu kontrol eden beyindeki hasarın bir sonucu olarak etkilenir. Bu, koordinasyonsuz göründüğü için yaygın olarak ataksik yürüyüş olarak adlandırılan, dengesiz ve sendeleyici bir yürüyüş üreterek kişinin yürüme şeklini etkileyebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar