Kanser hastaları için olağanüstü etkili besin ya da içecek yok

Kanser hastaları için olağanüstü etkili besin ya da içecek yok
Türk Üroonkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. İlker Tinay, internet ya da televizyon üzerinden şaşırtıcı bir takım şeylerin satıldığını belirterek, "Kanser hastaları yapı itibariyle bir travma geçirdikleri için, hastalıklarından kurtulmak istedikleri için onları yönlendirebilecek tüm ümitlerin üzerine atlıyorlar.

Bugün için hiçbir besin, hiçbir yiyecek kanseri tedavi etmeye yaramıyor, kanserin ortaya çıkmasını da engellemiyor. Hastalar bu tuzaklara düşmesinler hem sağlık hem de maddi olarak zarar görüyorlar" dedi.
Türk Üroonkoloji Derneği tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Üroonkoloji Kongresi, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlendi.

Kongre çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan 16. Üroonkoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Güven Aslan, ürolojik kanserlerin teşhisinden tedavisine kadar bütün süreçlerinde en iyi, güvenilir en doğru tedavi yollarını eğiten ve öğreten bir dernek olduklarını söyledi.

Toplantıya çoğunlukla genç meslektaşlarının katıldığını aktaran Aslan, “Onlara kongrede konuşmacı olarak katılan çok seçkin, yurt ve yurt dışından gelen meslektaşlarımızla onlara yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Burada elde ettikleri bilgiler onların günlük pratiklerini değiştiriyor, etkiliyor yol değiştiriyor. Bu kongreler belirli konuların konuşulduğu toplantıdan daha öte onların pratiğini değiştiriyor.

Bugünkü kanser süreçlerinde bütün branşlarından katılımcılarımız var. Ürolojik kanserlerin tüm yönlerini ele aldık. Kanserle gelişmeler çok hızlı. Toplantımıza 650’yi aşkın katılımcı oldu, çok çeşitli etkinlikler ve sunumlar yapıldı. 100’e yakın konuşmacımız sunumlarını gerçekleştirdi. Yurtdışından 10 davetli yabancı konuşmacının görev aldığı oturumlarda yeni gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı. 30 oturum, 4 eğitim kursu ve 10 Uydu Sempozyumu’nun yapıldığı kongrede; seçilen 71 poster, 145 sözel ve 30 video bildiri sunumu yer aldı” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar