Kamuya tam tamına 52 bin 548 personel alımı yapılacak: İşte Eylül ayında gerçekleşecek ilan listesi ve başvuru şartları...

Kamuya tam tamına 52 bin 548 personel alımı yapılacak: İşte Eylül ayında gerçekleşecek ilan listesi ve başvuru şartları...
Eylül ayı itibariyle 52 bin 548 memur personel alımı gerçekleştirilecek. Bu alımlar KPSS'li ve KPSS'siz olarak iki farklı kategoride yapılacak. İlgili ilanların güncel listesi ve şartları haberimizde yer almaktadır.

Eylül başında yayımlanan ilanlara başvurmak isteyen adayların belirli nitelikleri sağlamaları gerekmektedir. Kamuda memur olma fırsatını yakalamak isteyenler için önemli bir fırsat olan bu alımlarla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Eylül ayında kamuya 52 Bin 548 memur personel alımı yapılacak

Eylül ayında kamuda büyük bir alım yapılacak. Kamu kurumları, işçi, personel, memur ve askeri personel alımı için yeni ilanlar yayımlamaya başladı. Toplamda 52 bin 548 memur personel alımı gerçekleştirilecektir. Bu alımlar için ilanlara başvurmak isteyen adaylar ilgili kurumların yayımladığı şartları ve başvuru süreçlerini takip etmelidirler.

Adaylardan istenen şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak, askerlikle ilişiği olmamak ve suç hükümlülüğü bulunmamak gibi kriterler yer almaktadır. Başvuru yapmak isteyen adaylar, ilgili kanunlar ve belirtilen şartlara uygunluğunu göz önünde bulundurmalıdır. Bu şartları sağlayan adaylar, ilanlara başvuruda bulunabilirler.

Eylül ayında kamu personeli alımlarında aranan şartlar

Eylül ayındaki kamu personeli alımlarında adaylardan belirli şartlar aranacaktır. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, görev yapmaya engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmama, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmama ve herhangi bir suç hükümlülüğünün bulunmaması gibi kriterler bulunmaktadır. Başvuruda bulunmadan önce ilanlarda belirtilen şartları dikkatle incelemek önemlidir.

KPSS şartı, bazı kamu alımlarında aranacak bir gerekliliktir. Eylül ayında yapılacak olan bazı alımlarda KPSS şartı olmayacak ve KPSS'siz memur veya personel alımları gerçekleştirilecektir. Geçtiğimiz yıl yapılan KPSS'ye göre, kamu memuru alımlarında Lise mezunları için P94, Ön Lisans mezunları için P93 ve Lisans mezunları için P3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan alma şartı aranmaktadır. Başvuruda bulunmadan önce ilanlarda belirtilen puan şartlarını dikkatle incelemek önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar