Kamuda israf biterse dar gelirli ferahlar

Kamuda israf biterse dar gelirli ferahlar
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

19-04-24-01gun-page-0001-001.jpg

‘KAMUDAKİ İSRAFI KESEREK EMEKLİYE, İŞÇİYE KAYNAK BULUNABİLİR’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, yaklaşık 26-27 milyon insanın düşük ücretle geçindiğini belirterek, "Kasamızın durumu müsait değil diye bu insanlara sırtımızı dönemeyiz" dedi.

Türkiye ekonomisindeki sorunlar üzerine önemli tespitlerde bulunan ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, ülkenin ekonomik politikalarını eleştirdi ve yapısal reformların önemine dikkat çekti. Eğilmez, enflasyonla etkin bir şekilde mücadele edilmediğini ve gerçek enflasyon oranlarının açıklanması gerektiğini belirtti. Kamu israfını keserek kaynak yaratılabileceğini vurgulayan Eğilmez, düşük ücretle geçinen milyonlarca insanın sorunlarına dikkat çekti.

Türkiye'nin IMF'e başvurarak sistemi düzeltmesi gerektiğini söyleyen Eğilmez, yabancı sermaye çekmek için yargı bağımsızlığı, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ve yapısal reformların önemine işaret etti. Eğitim, demokrasi ve hukuk alanlarındaki iyileştirmelerin yabancı yatırımcıları cezbedeceğini belirtti.

Eğilmez, Türkiye'nin ekonomisinin yapısal reformlarla güçlendirilmesi gerektiğini ve bu sürecin uzun vadeli bir yaklaşım gerektirdiğini ifade etti.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar