Kamuda çalışanların gözü bu günde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak

Kamuda çalışanların gözü bu günde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak
Kamuda 4B kadrosunda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için tarih belli oldu. İlgili tasarı pazartesi günü kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

OCAK AYINDAN SONRA MEMUR OLACAKLAR!

kamuda 4B kadrosunda çalışan sözleşmeli personelin 4A statüsüne geçirilmesi için geri sayım başladı. Çalışma Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürürken yapılan tasarının pazartesi günü kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a sunulacağı öğrenildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA GEÇİŞİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Düzenleme ile 31 Aralık 2022 tarihine kadar kamu kurumlarında 4B''li olanların kadroya alınması bekleniyor. Böyle bir düzenleme olursa, 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilenlerle sözleşmeli personel pozisyonuna atanmaya hak kazananların yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde müracaat etmeleri halinde ihraz ettikleri kadrolara atanmış sayılacak.

3 yıllık sürenin sonunda memur kadrolarına geçmek istemeyen personelin sözleşmeleri 3 yıl daha uzatılmış sayılacak. Daha önceki taslaklarda ise 3 yılı dolduran sözleşmelilerin kadroya geçmeleri öngörülmüştü. Buna göre 3 yıldan az süresi olanların 3 yılı tamamladıklarında kadroya geçmeleri taslakta yer almıştı. Böylece 3 yılı dolmuş olanların otomatik olarak kadroya geçmeleri öngörülmüştü.

OCAK AYINDAN SONRA MEMUR UNVANI ALACAKLAR

31 Aralık 2022 tarihinden sonra sözleşmeli kadrolarına geçecek personel ise 4A''lı olabilmek için 3 yıl beklemek durumunda kalacak. 01.01.2023 tarihinden sonra kamuda sözleşmeli personel olarak istihdam edilecekler 3 yıl süre atandıkları il ve pozisyonlarda fiilen görev yapacaklar 3 yıllık sürenin sonunda 30 gün içinde başvurmaları halinde ihraz ettikleri memur unvanlı kadrolara atanacaklar.

Yine taslak metinlere göre; memur kadrolarına atanacakların, sözleşmeli pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek. Sözleşmeli pozisyonlarda geçen toplam hizmet süreleri, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar