Kalite farkı ve Eric Bailly'nin gazabı: Tansu Sarı yazdı

Kalite farkı ve Eric Bailly'nin gazabı: Tansu Sarı yazdı
Beşiktaş ve Fenerbahçe Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş'ı 3-1'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı, maç sonucuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KALİTE FARKI VE ERIC BAILLY'NİN GAZABI

Hasan Arat'ı Başkanlığa getiren Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi dize getirerek yeni liderine bir hediye vermek istiyordu...

Siyah-beyazlılarda Teknik Direktör Rıza Çalımbay; savunma kurgusunu değiştirerek sağ bek olarak Onur Bulut'u, stoper ikilisi olarak Daniel Amartey ve Eric Bailly'ye, sol bek pozisyonunda da Umut Meraş'ı görevlendirdi..

Orta sahada Amir Hadziahmetovic ve Salih Uçan'ı kenara çeken Rıza Çalımbay; Necip Uysal'la ile Alex Oxlade-Chamberlain'i görevlendirirken; santrfor 2'lisi olarak da kızağa çekilen Vincent Aboubakar'ın yerine de Jackson Muleka ve Cenk Tosun yer aldı..

Konuk Fenerbahçe'deyse 26 Ekim'de Kadıköy'de oynanan Ludogorets maçından bu yana forma giyemeyen Ganalı stoper Alexander Djiku derbiyle birlikte kadroya dönerken; Jayden Oosterwolde yedek soyundu..

İlk 10 dakikada Beşiktaş Gedson Fernandes'le, Fenerbahçe de Edin Dzeko'yla kaleyi bulamazken; sarı kanaryaları Boşnak golcüsü Edin Dzeko "Ben gol atacağım" dedi ve hemen attı..

Ferdi Kadıoğlu'yla başlayan atakta ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Dusan Tadic'in kale ağzına paralel gönderdiği ve Eric Bailly'nin bacaklarının arasından geçen meşin yuvarlağa Daniel Aamrtey'den önce uzak kale direği dibinde dokunan Edin Dzeko TÜPRAŞ Stadı'nı susturuyor ve Fenerbahçe'yi Dolmabahçe'de Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçiriyordu...

Golün şokunu atlatmaya çalışan Beşiktaş beklemediği bir anda beraberlik golünü buldu... Fenerbahçe'de uzun bir aradan sonra sahalara dönen Ganalı stoperi Alexander Djiku topla fazla oyalanınca araya giren Cenk Tosun ceza sahasına sokuldu; Samet Akaydın kendisini indirince hakem Atilla Karaoğlan "penaltı" dedi.. Alex Oxlade-Chamberlain kaleci Dominik Livakovic'in sağından meşin yuvarlağı filelere gönderince Beşiktaş Dolmabahçe'de Fenerbahçe karşısında 1-1'lik beraberliği sağladı..

Penaltıya sebebiyet vererek hakem Atilla Karaoğlan'dan sarı kartı görerek cezalı duruma düşen Fenerbahçeli Samet Akaydın, takımının Trnava ve Konyaspor maçlarında forma giyemeyecek..

Beşiktaş savunmada çok hata yaparken Fenerbahçe özellikle Onur Bulut'un savunduğu rrakip sağ kanadından ilk yarıda yakaladığı bu fırsatları değerlendiremedi... İrfan Can Kahveci'nin vuruşu üst direkten dönerken; Fred Rodrigues ve Edin Dzeko kaleyi bulamadılar...

Ev sahibi Beşiktaş'ta sakatlanan Gedson Fernandes'in yerine Salih Uçan oyuna girerken, ilk yarının son bölümünde İrfan Can Kahveci'nin sağ ayağıyla vuruşu kaleci Mert Günok'un üzerine gidince takımlar soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti..

İkinci yarıya Beşiktaş sakatlanan Umut Meraş'ın yerine Tayfur Bingöl'le başlarken, Fenerbahçe yine Fred Rodrigues'le mutlak bir gol fırsatını daha harcadı..

Ferdi Kadıoğlu'nun orta şut karışımı vuruşu kaleci Mert Günok'ta kalırken; 60'da Eric Bailly'nin Sebastian Szymanski'yi ceza sahasında indirmesine hakem Atilla Karaoğlan VAR'daki Özgür Yankaya'nın uyarısıyla "penaltı" deyince vuurşu yapan Dusan Tadic Fenerbahçe'yi Beşiktaş karşısında 2-1 öne geçiriyordu...

Golden sonra Beşiktaş'ta golcü Vincent Aboubakar Ante Rebic'in yerine oyuna girerken; Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin sağ çaprazdan vuruşu yine kaleci Mert Günok'un üzerine gitti..

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun sağ çaprazdan vuruşu kaleci Mert Günok'tan dönerken; 1 pozisyon sonrasında Sebastian Szymanski'ye ceza sahası dışında arkadan müdahale yapan Beşiktaşlı Tayfur Bingöl önce kırmızı kart gördü; ardından VAR'daki Özgür Yankaya hakem Atilla Karaoğlan'ı uyarınca sarı kart gördü..

Beşiktaş'ta Jackson Muleka ve Onur Bulut'un yerlerine Bakhtiyor Zaynutdinov ile Rachid Ghezzal oyuna girince daha hücuma dönük bir oyun hedefleniyordu...

Fenerbahçe'deyse yeniden sakatlanan Alexander Djiku ve İrfan Can Kahveci'nin yerlerine Jayden Oosterwolde ile Cengiz Ünder oyuna girdi..

Fenerbahçeli Sebastian Szymanski'nin ortaya çevirmeye çalıştığı topa Beşiktaş'ın stoperi Eric Bailly elle kesince hakem Atilla Karaoğlan bir kez daha VAR'a gidip "penaltı" dedi; Dusan Tadic'in vuruşunu kaleci Mert Günok kurtardı; Fred Rodrigues tamamladı kaleci Mert Günok bir kez daha karşılayınca Fenerbahçe büyük bir avantajı değerlendiremedi..

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder golden sonra gelişen atakta kaleyi bulamazken; oyuna giren İsmail Yüksek'in ceza sahası içi sol çaprazından dışarıya bıraktığı topa gelişine enfes vuran Sebastian Szymanski kaleci Mert Günok'ın sağından topu Beşiktaş filelerine gönderince Fenerbahçe skoru bir anda 3-1'e getirdi..

Fenerbahçe 3-1 kazandı...

3 golle 3 puanı aldı..

Beşiktaş adeta yokları oynadı...

Teknik Direktör Rıza Çalımbay yeni Başkanı Hasan Arat'a adeta "Sen hoş geldin, ben gidiyorum" der gibiydi...

Fenerbahçe'nin kadro kalitesi Beşiktaş'a nazaran çok daha iyi olsa da ben Vincent Aboubakar'ın Beşiktaş ilk 11'inde olmasını beklerdim..

Gedson Fernandes'in oyundan çıkması sonrası Amir Hadziahmetovic sahaya girse acaba daha dirençli bir Beşiktaş mı izlerdik soru işareti..

Eric Bailly ve Onur Bulut yaptıkları hatalarla Beşiktaş'ı yakan adamlar olurken, Fenerbahçe yıldız oyuncuları Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski ile maçı kazanmayı bildi..

Hakem Atilla Karaoğlan'ın Tayfur Bingöl'ün kırmızı kartını neden geri aldığını anlamadım.. Zira Sebastian Szymanski gole gidiyordu..

Bakalım Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta önümüzdeki günlerde neler yaşanacak?

Fenerbahçe'yi kutluyor; siyah-beyazlılara önümüzdeki maçlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar