Kalın'dan Kerem Kınık yorumu: 'Kızılay'ın çadır satması yanlıştı ama...'

Kalın'dan Kerem Kınık yorumu: 'Kızılay'ın çadır satması yanlıştı ama...'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı TV programında deprem sonrası çadır satan Kızılay'la ilgili konuşarak "Çadır satma meselesi yanlıştı, bunu daha sonra Kerem Bey söyledi. Kurumunu ve arkadaşlarını savunmak için yaptığı ilk açıklama yanlıştı." ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirel / Günboyu

6 Şubat''ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde büyük yıkım ve resmi verilere göre 51 bine yakın can kaybı yaşandı. Devletin ilk günlerde bölgeye ulaşmakta yavaşlık göstermesi büyük tartışma konusu olurken Kızılay''ın AHBAP Derneği''ne çadır sattığının ortaya çıkması ise gündemi derinden sarstı.

Son günlerde kan stoklarındaki azalış nedeniyle halka kan bağışı çağrısında bulunan Kızılay hakkında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, önemli ifadeler kullandı.

"ARKADAŞLARINI SAVUNURKEN YANLIŞ YAPTI"

Kalın, özellikle yankısı hala süren çadır satışıyla ilgili "Çadır satma meselesi yanlıştı, bunu daha sonra Kerem Bey söyledi. Kendi kurumunu ve arkadaşlarını savunmak için yaptığı ilk açıklama yanlıştı." dedi.

Kalın, sözlerinin devamında konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu tartışmanın uzaması, devam etmesi de birtakım hataları birbiri ardına getirdi. Bunlar üzücü Kızılay hepimizin kurumu, bizden önce de vardı, bizden sonra da devam edecek. Buna böyle bakmalıyız, kişilerin kurumlara zarar vermesine elbette izin verilmemeli.

"KAN ACİL İHTİYAÇ"

"Şu anda kan acil bir ihtiyaç. Kan stokunun mutlaka tam olması lazım. Binlerce Kızılay çalışanı ve gönüllüsü sahada, hala çalışmaya devam ediyorlar, onların hakkını yemeyelim. Onlar için de zor bir dönem, Kızılay’ın böyle anılması vs. Kızılay’ın daha iyi anlatması gereken mevzulardı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar