Kahvehane ve çay ocakları denetlendi

Kahvehane ve çay ocakları denetlendi
Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent genelindeki işlek noktalarda faaliyet gösteren kahvehane ve çay ocaklarında denetimlerini sıklaştırdı.

Yapılan denetimlerde, iş yeri açma ruhsatı, çalışanların sağlık karnesi, genel temizlik, fiyat listesinin görünür yerde olması gibi bir dizi kriter titizlikle incelendi.

Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde özellikle yangın tüpü, oyun malzemeleri, çay bardağı ve fincan gibi hijyen önemleri de gözden geçirildi. Aynı zamanda, kahvehane ve çay ocaklarının sorumlulukları arasında bulunan Playstation salonlarında yaş sınırlamasına uyulup uyulmadığı da denetlendi. Ekipler, bu tür salonlarda yaşları tutmayan çocuklara alınmaması konusunda gerekli uyarılarda bulunarak, bu hususta işletmecilere bildiriler dağıttı.

Denetimlerin amacının halk sağlığını korumak ve işletmelerin belirlenen standartlara uygun bir şekilde faaliyet gösterip göstermediklerini kontrol etmek olduğunu belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili olarak herhangi bir taviz verilmeyeceğini vurguladılar. Bu tür denetimlerin düzenli aralıklarla devam edeceği ve işletmelerin kurallara uymalarının sağlanacağı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar