Kadir Şeker davasında yeni gelişme

Kadir Şeker davasında yeni gelişme
Sokakta şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken saldırganın hayatını kaybetmesine neden olan Kadir Şeker hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Şeker hakkındaki dosya Konya'ya gönderildi. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı inceleyip tensip edeceği ve bu süreçte tahliye olup, olmayacağını karar vereceği ardından da mahkeme tarihini belirleyeceği öğrenildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Konya''da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle Kadir Şeker''e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını bozmuştu.

Kararda, Türk Ceza Kanunu''nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerekçesiyle bozulmasına karar verildiği belirtilmişti.

DOSYA KONYA''DA

12,5 yıl hapse çarptırılan  ve cezası Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, hakkında dosya Konya''ya gönderildi. 3''üncü Ağır Ceza Mahkemesi''nin dosyayı inceleyip tensip edeceği ve bu süreçte tahliye olup, olmayacağını karar vereceği ardından da mahkeme tarihini belirleyeceği öğrenildi. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar