Kadir İnanır'dan milletvekilliği yanıtı! Ünlü oyuncu adaylık kararını verdi

Kadir İnanır'dan milletvekilliği yanıtı! Ünlü oyuncu adaylık kararını verdi
Türk sinemasının efsane oyuncularından Kadir İnanır, Yeşil Sol Parti adıyla seçimlere girecek olan HDP'den gelen milletvekilliği teklifini, "Benim için onur vericidir ama ülkemizde siyaset, halk tarafından saygın bir kurum haline gelmediği sürece aktif siyaset yapmayı düşünmüyorum" sözleriyle geri çevirdi.

Sağlık sorunları nedeniyle uzun bir süredir sanat dünyasından ve ekranlardan uzak kalan Kadir İnanır, son günlerde eski sağlığına kavuşmak üzere olduğunu belirtmişti. İnanır''a 14 Mayıs''ta yapılacak 28. dönem milletvekilliği için adaylık teklifi yapan HDP, Yeşilçam''ın efsane oyuncusundan net bir cevap aldı.

YEŞİL SOL PARTİ TEKLİF GÖTÜRDÜ

Anayasa Mahkemesi''nde HDP''ye yönelik süren kapatma davasına önlem almak amacıyla, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti çatısı altında katılacak olan parti, Kadir İnanır''a götürdüğü teklife olumsuz bir yanıt aldı. Yapılan teklif için teşekkür eden İnanır, nazik bir dil ile geri çevirdiği teklifin gerekçesini ise "Benim için onur vericidir ama ülkemizde siyaset, halk tarafından saygın bir kurum haline gelmediği sürece aktif siyaset yapmayı düşünmüyorum" sözleriyle açıkladı. 

"AKTİF SİYASET YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

İnanır, milletvekilliği adaylığıyla ilgili yaptığı açıklama, geçmiş dönemde de çok sayıda teklif aldığını ancak aktif siyaset yapmayı düşünmediği için bu teklifleri geri çevirdiği hatırlatarak, şu an için kararında bir değişiklik olmadığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar