Kadınlarda meme erkeklerde ise prostat kanseri ilk sırada yer alıyor

Kadınlarda meme erkeklerde ise prostat kanseri ilk sırada yer alıyor
Denizli'de faaliyet gösteren özel bir hastanenin Uzman Doktoru Nail Özhan, Ulusal Kanser Haftası'na özel açıklamalarda bulundu.

Kanserin tedavisinde başarı şansına vurgu yapan Özhan, "Hastalarımızın uygun tedavilerle dördüncü evrede bile tam şifaya ulaşmaları mümkün" dedi.

Kanser, dünyada en yaygın görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Denizli'deki özel bir hastanede kanser tedavisi üzerine görev yapan Uzman Doktor Nail Özhan, kadınlarda ve erkeklerde en sık görülen kanser türlerine değindi. Özhan, "Kadınlarda en sık rastlanan kanser türü meme kanseridir. Onu akciğer kanseri ve kolon kanseri izler. Erkeklerde ise prostat kanseri birinci sırada gelir. Ardından akciğer kanseri ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada kolorektal kanser bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Meme kanserinin teşhisinde genellikle kitle veya ağrı gibi belirtiler ortaya çıktığını ifade eden Özhan, kolon kanserinde ise karın ağrısı, ishal ve makatta kanama gibi belirtiler olduğunu belirtti. Kanseri dört evrede sınıflandırdıklarını söyleyen doktor, "Dördüncü evrede bile uygun tedavi ile hastaların tamamen şifa bulması mümkündür" dedi.

Evrelere göre başarı oranlarına da değinen Özhan, "Birinci ve ikinci evrelerde başarı oranı oldukça yüksektir. Üçüncü evrede bile önemli kür sonuçları elde edebiliriz. Ancak dördüncü evre hastalarında başarı oranı biraz daha düşüktür. Ancak son yıllardaki onkolojik tedavi gelişmeleri sayesinde uygun hastalarda uygun tedavi ile tam şifa sağlamak mümkündür" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar