Kadınlara özel anket!

Kadınlara özel anket!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kadınlar Ankara'dan Ne İstiyor" adlı anket çalışması sonuçlandı. Ankete göre başkentli kadınların yüzde 65'i kreş ve çocuk kulüplerinin açılmasını istiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kadınlar Ankara'dan Ne İstiyor" adlı anket çalışması sonuçlandı.

Başkentli kadınların Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerini ölçmek amacıyla gerçekleştirilen ve toplamda 3 bin kadının yüz yüze ve internet üzerinden yanıtladığı ankette en çok "kreş ve çocuk kulübü" talebi yer aldı.

BAŞKENTLİ KADINLAR KREŞ İSTİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi'nce kadınlara yönelik çalışmalara hız verildi.

Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde yılbaşından itibaren başlatılan çalışmalar kapsamında kent yaşamındaki kadınların ihtiyaç ve taleplerinin belirlenmesi için "Kadınlar Ankara'dan Ne İstiyor?" başlıklı ankete Başkentli kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal hizmetlere kadar pek çok soruyu yanıtlayan kadınların yüzde 65'i, kreş ve çocuk kulüplerinin açılmasını istedi.

METRO İSTASYONLARI VE PARKLARA BEBEK BAKIM ODALARI

Ankete katılan kadınların yüzde 53,4'ü yeşil alan ve parklarda kadınlar için sunulan imkanların yetersiz olduğunu daha çok yeşil alan istediklerini ifade ederken, yüzde 70'e yakını ise parklarda bebek bakım odası kurulması talebinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş verdiği bir sözü daha tutarken, Temmuz ayı Belediye Meclisi Toplantısında ilk etapta 10 bebek bakım odası açılması kararlaştırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar