Kadınlar cam işleme kursunda takılarını kendileri üretiyor

Kadınlar cam işleme kursunda takılarını kendileri üretiyor
Niğde'de Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen cam işleme kursu, kadınların ilgisini çekiyor. Cam işleme sanatını öğrenen kadınlar, hem becerilerini geliştiriyor hem de kendi takılarını üreterek gelir elde ediyor.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen cam işleme kursuna katılan kadınlar, işlenebilir cam çubukları kullanarak nazar boncuğu, balık, kuş figürleri gibi hediyelik objeler ve takılar üretiyor. Aynı zamanda, çöpe gidecek cam malzemelerin geri dönüşümünü sağlıyor.

Cam işleme sanatına büyük ilgi gösteren kadınlar, kursun Usta Öğretici Tülin Biltekin'in rehberliğinde hem kendilerini geliştiriyor hem de el emeği ürünler üreterek gelir kaynağı elde edebiliyorlar. Biltekin, Halk Eğitim Merkezi'nin sadece dikiş-nakış kursları ile sınırlı olmadığını belirterek, "Çok fazla talep var. Buraya gelen hanımlar, hem kendilerini geliştiriyorlar hem de satış yaparak gelir kaynağı üretebiliyorlar. Genellikle takılarda kullanılan ürünler çıkıyor ortaya. Kursiyerler ne istediklerine bağlı olarak kullanım alanını kendileri belirliyorlar" şeklinde konuştu.

Cam boncuk işlemenin beynin her iki tarafını aynı anda çalıştırdığını vurgulayan Biltekin, "Herkesin ilgisini karşılayacak bir kurs mutlaka var. Kursiyerler, öğrendikleri becerileri gelir kaynağına dönüştürebilirler. Bu konuda çok fazla imkan var ve bunları değerlendirmeliler" dedi.

Kursiyerlerden Aysel Yavuz ise camın alevde dansının güzellikle dolu olduğunu ifade ederek, "Çeşitli şeyler üretmeye devam ediyoruz. Ticari anlamda profesyonel olarak öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Şu an o aşamada değiliz ama çok isterim. İlk bakışta zor gibi görünse de içine girildiğinde hiç zor olmadığını, aksine çok keyifli olduğunu söyleyebilirim. Artık dışarıdan almak yerine kendi takılarımızı kendimiz üretip kullanabiliyoruz. Eşe dosta hediye veriyoruz ve satış da yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar