Kadının 140 dakikalık sporu erkeğin 300 dakikasına eşit!

Kadının 140 dakikalık sporu erkeğin 300 dakikasına eşit!
ABD'de gerçekleştirilen son bir araştırma, düzenli egzersizin kadınlar üzerinde erkeklere göre daha fazla olumlu etki yarattığını ortaya koydu.

Bilim insanları, 1997 ile 2017 yılları arasında Ulusal Sağlık Görüşme Anketi'ne katılan 412 binden fazla kişinin egzersiz alışkanlıklarını inceleyerek cinsiyet temelli farklılıkları araştırdı.

KADINLAR KISA SÜRELİ EZGERSİZLE DAHA ÖNDE

Araştırma sonuçlarına göre, kadınların haftada 140 dakikalık orta-ağır düzeyde egzersizi, erkeklerin 300 dakikalık aynı düzeyde egzersizle eşdeğerdi. Bu bulgu, kadınların daha kısa süreli egzersizlerle benzer sağlık avantajları elde edebileceğini gösterdi. Özellikle, haftada üç seans halter veya karın ve kas bölgesi egzersizi yapan erkeklerle, kadınlar haftada sadece bir seansla benzer faydalar elde edebildi.

Araştırmacılar ayrıca, düzenli egzersiz yapan kadınların kardiyovasküler rahatsızlıklar, kalp krizi veya inmeden ölme oranının yüzde 36 daha az olduğunu tespit etti. Erkeklerde ise bu oranın yüzde 14 daha az olduğu görüldü. Ölüm riskindeki bu düşüş, egzersizin genel sağlık üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha vurguladı.

Uzmanlar, haftada 150 dakika orta yoğunlukta veya 75 dakika yüksek yoğunlukta egzersizin, koroner kalp hastalığı, felç, tip 2 diyabet ve kanser gibi riskleri azaltan genel sağlık faydaları nedeniyle adeta bir 'mucize hap' olarak kabul edilmesini öneriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar