Kadıköy'de Azra Gülendam Haytaoğlu eylemi

Kadıköy'de Azra Gülendam Haytaoğlu eylemi
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kadınlar, üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun öldürülmesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Kadıköy'de Azra için eylem

İstanbul Kadıköy'de kadınlar, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun İnşaat Mühendisi, emlakçı Mustafa Murat Ayhan tarafından öldürülmesini protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri'nin öncülüğünde Kadıköy'deki Beşiktaş iskelesi'nde 19.30'da toplanan kadınlar ellerinde "Sessiz kalmayacağız" yazılı pankartlar ile slogan attı.

Eylemde okunan basın açıklamasında, "Son zamanlarda kayıp haberlerini çokça duyar olduk. Bu demektir ki, etkin bir soruşturma süreçlerinin gerektiği gibi bir kayıp ihbarı geldiği zaman karakola herhangi bir yetkilinin makamına, seferberlik işte o zaman yapılmalıdır. Kadınlar öldürüldükten sonra seferber olunması önemli değildir. Kadınlar hayattayken kaybolduklarında şiddete uğradıkları ifade edildiğinde işte o an yapılması gerekenler harfiyen uygulanmak zorundadır. Süreç etkin bir şekilde uygulanmak zorundadır" ifadeleri kullanıldı.  Açıklamanın ardından eylem olaysız bir şekilde dağıldı. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar