Kademeli prim mağdurları dikkat! EYT'de eksik prim nasıl tamamlanır resmen açıklandı

Kademeli prim mağdurları dikkat! EYT'de eksik prim nasıl tamamlanır resmen açıklandı
Milyonlarca emekli adayının sabırsızlıkla beklediği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona yaklaşıldı. İlk etapta yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olacağı düzenlemede, prim eksikliği olanlar ya da primini artırmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. İşte detaylar...

Merakla beklenen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, Plan ve Bütçe Komisyonu''nda kabul edildi. Düzenlemeyle beraber ilk etapta 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı açılmış olacak. Aynı zamanda EYT''de yaş sınırı olmayacak. Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı geçerli olacak.

EYT''de düzenlemesi ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri Türkiye''nin gündeminden düşmezken, düzenlemenin gelecek hafta Genel Kurul gündemine taşınacağı belirtildi. Başvurular, kanun Resmi Gazete''de yayımlandıktan sonra başlayacak. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek. Koşulları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet''ten başvuru yapabilecek.

VATANDAŞLAR EKSİK PRİM GÜNLERİ NASIL TAMAMLAYACAK?
EYT düzenlemesinde sona gelinmesiyle birlikte milyonlarca kişi ''EYT''de eksik prim günleri nasıl tamamlanacak?'' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen açıklama geldi. Geç kalmadan sizde hemen eksik prim günlerinizi tamamlayın. SSK''lı EYT''liler 5 bin-5 bin 975 arasında değişen prim günleriyle emekli olabilecek. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki kadınlar 7 bin 200, erkekler ise 9 bin prim günüyle yasadan yararlanabilecek. Prim eksikliği olanlar ya da primini artırmak isteyenler doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanması yapabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar