Kademeli faturadan canınız yansın istemiyorsanız dikkat! Kombide yapacağınız ayar cüzdan kurtaracak cinsten...

Kademeli faturadan canınız yansın istemiyorsanız dikkat! Kombide yapacağınız ayar cüzdan kurtaracak cinsten...
Kış aylarının en önemli elektronik cihazı kombinizi daha optimum nasıl kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Hem tasarruflu ısınmak için hem de kombinizden olmamak için yapmanız gereken bazı küçük ayarlamalar bulunuyor. Kombinizde yer alan su basıncı ayarı da bunlardan birisi. Su basıncınız belirli aralıklar içinde olmazsa, kombiniz zarar görebilir. Peki olması gereken su basıncı kaç olmalı?

Kış ayları yaşanırken kombi evin en çok kullanılan demirbaşlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Her üründe olduğu gibi kombide de kullanım sırasında bazı ayarlar yapılması gerekir. Bu ayarlara dikkat etmezseniz kombinizden olabilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gereken en önemli ayar da su basıncıdır.

Kombilerde su basıncı, kombinin üzerinde bulunan göstergelerde yer alan bar aracığıyla ölçülür. Bu ayarı bilmiyorsanız kombinize zarar veriyorsunuz demektir. Belirli aralıklarla mutlaka kombinizin üzerinde yer alan bar çubuğunu kontrol edin.

KOMBİLERDE SU BASINCI NASIL ÖLÇÜLÜR?

Kombinizin üzerinde bulunan göstergenin içinde sayılar ve bir ibre bulunuyor. Bu ibrenin 1 ile 2 seviye arasında olması gerekir. En sağlıklı olan basınç ise 1,5 seviyesidir.

YÜKSEK SU BASINCI İÇİN NE YAPILIR?

Kombinizin göstergesinde ideal olan derecenin üzerinde bir basınç söz konusuysa yapmanız gereken tahliye borusuna gitmektir. Bu boru da muhtemelen banyonuzda yer alın. İdeal basınç seviyesi olan 1,5 seviyesine gelene kadar tahliye borusunun vanasını açın ve su akmasını sağlayın. Su aktıkça kombinin üzerindeki basınç ibresinin düştüğünü göreceksiniz. 1,5 seviyesine gelince tahliye vanasını sıkıca kapatın.

DÜŞÜK SU BASINCI NASIL YÜKSELTİLİR?

Eğer su basıncı 1,5 seviyesinin çok altına indiyse bu kez de kombiye su çekmeniz gerekir. Bunun için kombinizin hemen altında bulunan genellikle yuvarlak başlıklı bir çevrilebilir vana bulunur. Bu vanayı çevirdiğinizde kombinizin su aldığını görürsünüz. Göstergede ibre 1,5 seviyesine gelene kadar su çekmeye devam edin. Ardından vanayı sıkıca kapatıp, güvenle kombinizi kullanabilirsiniz.

KOMBİ SU BASINCI AYARI NEDEN ÖNEMLİ?

Kombide düşük basınç olduğunda yeterli ısı üretilemez. Bu nedenle ev hem soğur hem de ısınmadığınız gibi gereksiz para ödersiniz. Su basınç ayarı yüksek olduğunda da kombiniz kendi kendini kapatmaya başlar. Bu durumda kombinizin arızalanması söz konusu olabilir.

KOMBİ SU BASINCI SÜREKLİ DÜŞÜYOR MU?

Kombinizin su basıncı, su basmanıza rağmen hızlı bir şekilde düşüyorsa o zaman kombiniz su kaçırıyor olabilir. Daha ciddi zararlara yol açmadan önce bir servis çağırarak destek almalısınız.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar