Jump Trading 1,3 milyar dolar haksız kazanç iddiasıyla yargılanıyor!

Jump Trading 1,3 milyar dolar haksız kazanç iddiasıyla yargılanıyor!
Algoritmik ve yüksek frekanslı ticaret stratejilerine odaklanan Jump Trading ‘e TerraUSD’den elde ettiği 1,3 milyar dolarlık kâr nedeniyle dava açıldı. Jump Trading ve CEO’su Kanav Kariya, ABD yasalarını ihlal etmekle ve haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

ABD’de Illinois bölge mahkemesine açılan davaya göre Jump Trading’in Terra Labs ile birlikte algoritmik stabilcoin TerraUSD’nin (UST) fiyatını manipüle etmekle suçlandı. İddialara göre şirket, 2021’de değerini manipüle ederek 1 dolara ulaşmasını sağlamak amacıyla milyonlarca UST satın aldı. Açılan davada Jump Trading ve CEO’sunun, hem SEC hem de CFTC yasalarını ihlal ettiğine yer verildi. Şirketin sebepsiz yere zenginleştiği iddialar arasında yer aldı.

Jump Trading, Terraform Labs’ın ilk ortakları arasında yer alıyordu. Şirket, Terra’nın finansal destekçilerinden biriydi. Şirket, Kasım 2019-Eylül 2020 tarihleri aralığında LUNA, USD ve aUST işlemleri için piyasa yapıcılık hizmeti sağlıyordu. Terra ve iştirakleri ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde piyasa yapıcı şirketin LUNA token’larını indirimle satın aldığı ve piyasaya daha yüksek fiyattan sattığı kaydedildi.

Şirketin 23-27 Mayıs tarihlerinde 62 milyondan fazla UST token’ı satın aldığı aktarıldı. Bu alımla birlikte UST’nin piyasa değerini 1 dolara sabitlenmesi için gizli anlaşmalar yapıldı. Jump’ın işlemlerden 1,28 milyar doların üzerinde kâr elde ettiği iddia edildi. ABD savcılarının, Jump Trading, Alameda Research ve Jane Street Group’un dahil olduğu Telegram grubundaki konuşmaları incelediği bildirildi. Şirketlerin Telegram’da TerraUSD’nin potansiyel kurtarılmasını tartıştığı ifade edildi.

LUNA ve TerraUSD’nin geçen yıl 11 Mayıs’ta değeri sıfıra inmişti. LUNA krizi ile piyasadan 40 milyon dolar silinmişti. Terraform’un kurucusu Do Kwon, Mart ayında Karadağ’da tutuklanmıştı. Kwon, dün 400 bin euro kefaletle serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanan Kwon, şu anda ev hapsinde tutuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar