Japonya’nın H3 roketi ikinci denemede fırlatıldı!

Japonya’nın H3 roketi ikinci denemede fırlatıldı!
Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), H3 roketinin ilk fırlatma denemesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ikinci denemede başarıyla fırlatıldığını duyurdu. Bu gelişme, Japonya'nın uzay programı açısından önemli bir adım olarak kaydedildi.

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Mitsubishi ile ortaklaşa geliştirdiği H3 roketinin ikinci fırlatma denemesinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. İşte detaylar:

İKİNCİ FIRLATMA DENEMESİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz yıl yapılan ilk denemede kendini imha etme talimatı verilen H3 roketinin geliştirilmiş ateşleme sistemine sahip versiyonu, yerel saatle 09.22’de Kagoshima eyaletindeki Tanegashima Uzay Merkezi'nden havalandı. H3 roketinin, yörüngeye bir yapay uydu ile iki işlevsel mikro uydu taşıdığı bildirildi.

aw143688-02.jpg

MALİYETİ DÜŞÜREREK REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK

H3 roketi, Japonya’nın son amiral gemisi taşıyıcı roketi H2A'nın halefi olarak geliştirildi. Uzaya yaklaşık 1.3 kat daha fazla yük taşımak üzere tasarlanan ve fırlatma maliyetini yarı yarıya düşürmesi beklenen H3'ün, denizaşırı kuruluşlar için uzaya uydu gönderme de dahil olmak üzere geniş bir ticari talep yelpazesi oluşturması öngörülüyor. Bu son teknoloji roket sistemi, sıvı yakıt teknolojisiyle güçlendirilmiş durumda.

aw143688-01.jpg

FIRLATMA İÇİN BEKLENEN GÜN GELDİ

H3 roketinin ikinci kez fırlatılması önceden Perşembe günü planlanmıştı, ancak kötü hava şartları nedeniyle ertelenmişti. Bu başarılı deneme, önceki başarısız fırlatmanın ardından JAXA için önemli bir adım olarak kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar