Japonya’da iki uçak çarpıştı: 10 uçuşta aksama yaşandı!

Japonya’da iki uçak çarpıştı: 10 uçuşta aksama yaşandı!
Japonya'nın Osaka eyaletindeki Itami Havaalanı'nda meydana gelen olayda, All Nippon Havayolları'na ait iki uçağın kanat kısımlarının çarpışması sonucu 10 uçuşta aksama yaşandı.

Japonya'da geçtiğimiz ay meydana gelen uçak kazalarıyla dünya gündemine oturan bir ülke olarak yeniden dikkatleri üzerine çekti. Bu kez, Japonya'nın Osaka kentinde bulunan Itami Havaalanı'nda All Nippon Airways'e ait iki uçağın pistte çarpışmasıyla bir uçak kazası daha yaşandı. Havaalanı yönetimi tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 10.10'da gerçekleşen kaza sonucunda iki uçağın kanat kısımlarının hafif şekilde temas ettiği belirtildi. Neyse ki, olayda yaralanan olmazken, 10 uçuşta aksama yaşandığı ifade edildi. Kazayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.

05.webp

5 PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ...

Hokkaido eyaletinde bulunan New Chitose Havalimanı'ndan Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na gitmekte olan Japon Hava Yolları'na (JAL) ait 516 sefer sayılı Airbus A350 tipi uçak, 2 Ocak tarihinde iniş sırasında Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne (JCG) ait MA-722 tipi uçakla çarpışmıştı. Kazada, deprem bölgesine yardım malzemesi taşıyan JCG uçağındaki 5 personel hayatını kaybetmiş, pilot ise ağır yaralı olarak kurtarılmıştı. Alev topuna dönen JAL uçağındaki 367 yolcu ve 12 mürettebat ise başarılı bir tahliye operasyonu ile sağ olarak kurtulmuştu. Kazanın ardından başlatılan soruşturmada, JCG uçağının piste giriş izninin olmadığı ortaya çıkmıştı.

PİLOT HATASI

16 Ocak'ta, Cathay Pacific'e ait bir yolcu uçağı, Japonya'nın Hokkaido eyaletindeki New Chitose Havalimanı'nın pistinde Korean Air'e ait bir uçakla çarpıştı. Neyse ki, olayda yaralanan olmadı. Son olarak, 17 Ocak'ta Güney Kore merkezli Jeju Air firmasına ait bir yolcu uçağının pilot hatası nedeniyle Fukuoka Havalimanı'nda taksi yolu dışına çıktığı bildirildi. Şans eseri, kimsenin yaralanmadığı kazanın benzerinin 10 Ocak'ta da meydana geldiği ortaya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar