Japonya'da deprem bilançosu ağırlaşıyor: 32 bin 500 hane elektriksiz kaldı!

Japonya'da deprem bilançosu ağırlaşıyor: 32 bin 500 hane elektriksiz kaldı!
Japonya'da kaydedilen 7.6 büyüklüğündeki depremin etkisiyle birçok yapıda ciddi maddi hasar meydana geldi. Sarsıntının hemen ardından bazı evlerde yangın çıkarken, yetkililer 32,500 evde elektrik kesintisi yaşandığını duyurdu.

Tokyo ve çevresinde hissedilen deprem, bölgedeki birçok vatandaşı paniğe sürükledi. Yapıların büyük çoğunluğunda çatlaklar ve yıkılmalar görülürken, afet sonrası bölgeye yönlendirilen ekipler hızla müdahalede bulunmaya çalıştı.

Yangınlar, depremin ardından çıkan gaz sızıntıları ve elektrik hatlarının zarar görmesi sonucu birçok evde başladı. İtfaiye ekipleri, oluşan yangınları kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.

11.jpeg

Elektrik kesintisi yaşayan 32,500 hanede ise enerji sağlayıcı ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, elektrik kesintilerini en kısa sürede gidermeye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Deprem sonrasında bölge genelindeki ulaşım ağlarında da aksamalar yaşanırken, yerel halk depremin etkileriyle başa çıkmaya çalışıyor. Yetkililer, depremin etkilediği bölgelerdeki vatandaşlara destek sağlamak amacıyla acil yardım çalışmalarını hızlandırdı.

00.jpg

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde meydana gelen ve çevre eyaletlerde de şiddetli şekilde hissedilen 7.6 büyüklüğündeki depremin yol açtığı hasar netleşmeye başladı. Yerel yetkililerin verdiği bilgilere göre, Ishikawa, Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerindeki bazı yol ve yapılar maddi hasar gördü. Bölgede birçok yaralanma vakası bildirilirken, Ishikawa eyaletine bağlı Wajima şehrinde bazı evlerde yangın çıktığı ifade edildi. Toplamda 32,500 hanede elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi.

Yetkililer, Noto bölgesi ve Hakui şehrinde bazı evlerin yıkıldığını açıkladı. En çok etkilenen 5 eyalette 51 bin kişiye tahliye emri verildi. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi, nükleer santrallerde herhangi bir hasar tespit edilmediğini açıkladı. Demiryolu işletmecisi JR ise Joetsu ve Hokuriku hatlarındaki tüm hızlı tren seferlerinin askıya alındığını duyurdu.

135.jpg

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamada, merkezi Ishikawa eyaleti olan 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından kıyı kesimleri için tsunami uyarısı yapıldığı belirtilmişti. Yüksekliği 1.2 metreyi bulan dalgaların bazı bölgelerde gözlendiği bildirilmişti.aw110761-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar