Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki fayı kırılmadı diyerek açıkladı: Deprem 7 büyüklüğünde olur

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki fayı kırılmadı diyerek açıkladı: Deprem 7 büyüklüğünde olur
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, fay hattı henüz kırılmayan ili açıklayarak 7 büyüklüğündeki deprem için uyardı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Olası Marmara depremine yönelik kritik uyarılar devam ederken Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’den yeni bir uyarı geldi. Yaklaşık 32 senedir Türkiye’de yaşayan Moriwaki “İzmir’deki depremde 18 bina çöktü ama İzmir’in kendi fay hattı kırılmadı. İzmir için en kötü senaryoda bile deprem 7 büyüklüğünün altında olur” dedi.

Moriwaki, “Manisa ve İzmir olarak deprem yönünden çalışma yaptım. 32 senedir Türkiye’deyim. Bu 3 senedir Silivri’den başlayarak, Doğu Anadolu Fay Hattı, Elazığ’da iki kere sonra Maraş, Elazığ’dayken Manisa’da deprem oldu, Muğla’da ve İzmir’de deprem oldu. İzmir’deki depremde 18 bina çöktü ama İzmir’in kendi fay hattı kırılmadı, Ege Denizindeki fay hattı kırıldı. Dolayısıyla İzmir’in kendi fay hattı topladığı gücü atmaya çalışacak dolayısıyla İzmir için deprem bekliyoruz diyebiliriz.” dedi.

"DEPREMİ İZMİR’DE BEKLİYORUZ”

Türkiye’ye bakarsak, Doğu Anadolu Fay Hattı, Elazığ, Maraş, Hatay ve denizden Kıbrıs’a giden fay hattı var o da kırılabilir diye belirten Moriwaki, “Doğu Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattının birleştiği yer olan Bingöl, Muş, Bitlis, Van o bölgeler, Marmara Bölgesi ve İzmir Bölgesinde deprem bekliyoruz diyebilirim. Manisa’da fay hattı bir kere kırıldığı için depremi İzmir’de bekliyoruz. Marmara için en kötü senaryo olarak 7,9 büyüklüğünde görülebilir ama İzmir için en kötü senaryoda bile deprem 7 büyüklüğünün altında olur.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar