İzmir Buca'da CHP afişleri asılı kahvehaneye saldırı

İzmir Buca'da CHP afişleri asılı kahvehaneye saldırı
İzmir'in Buca ilçesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun afişlerinin yer aldığı bir kahvehaneye saldırı düzenlendi. İddiaya göre saldırıda bulunanlar arasında AKP milletvekili adayı Savcı Sayan'ın da yer aldığı iddia edildi. Sayan ise kendilerine yönelik bir saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Selahattin Demirel / Günboyu

İzmir Buca''da Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun afişlerinin yer aldığı bir kahvehaneye saldırı düzenlendi. Gazeteci Barış Yarkadaş, "Provokatörler bu kez İzmir Buca’da ortaya çıktı. Bir grup alçak, CHP’nin seçim afişlerinin olduğu bir kahvehaneye saldırdı." ifadeleriyle saldırı girişimini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yarkadaş, paylaşımının devamında yeni gelişmeyi duyurarak saldırıda bulunan 5 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Yarkadaş''ın olayla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"İzmir Emniyet Müdürlüğü, CHP afişlerinin asılı olduğu kahvehaneye saldıran 5 kişiyi gözaltına aldı. CHP milletvekilleri, halkı provokasyona karşı uyardı. Polis, saldırganların ifadesini alıyor."

"SALDIRGANLAR ARASINDA SAVCI SAYAN VAR" İDDİASI

Gazeteci Gürkan Hacır, saldırının bir otobüsten inen grup tarafından gerçekleştiğini söylerken, otobüsün içinde AKP''nin Milletvekili adayı Savcı Sayan''ın da olduğunu iddia etti.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise olayla ilgili TELE 1''e konuşarak "Buca''da bir kıraathane. Genel Başkanımız''ın afişleri asılı. Savcı Sayan ve beraberindeki 30 kişi otobüsten inmişler ve kıraathanedekilere saldırmışlar. 5 kişi gözaltında." dedi.

SAVCI SAYAN''DAN AÇIKLAMA: "OTOBÜSÜMÜZÜN CAMINI KIRDILAR"

Savcı Sayan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Sayan, "Daha önce farklı yerlerde yine aynı grup tarafından gerçekleşen 2 saldırının ardından; Bugün saat: 21:00 sularında Buca’da mahalle mitinginden dönerken PKK sloganı ve işaretleri ile seçim otobüsümüzün camını kırdılar. Lanet saldırıda çalışma ekibimden Üç arkadaşımı yaraladılar, bu vahşeti kınıyoruz ama biz onlara benzemeyeceğiz, ülkemizin selameti için biz onlara onların diliyle cevap vermeyeceğiz. Duruşumuzu bozmayacağız. Halkımız gereken cevabı sandıkta verecektir" ifadelerini yazdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar