İYİ Partililer 126 kişiyi enkazdan kurtardı

İYİ Partililer 126 kişiyi enkazdan kurtardı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da bir otelde düzenlenen toplantıda partisinin deprem sonrası yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Yetkililer, Akşener'e İYİ Partililerin enkaz altından 126 kişiyi canlı olarak kurtardığını aktardı.

Toplantıya, deprem bölgesinde görevlendirilen Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri, GİK üyeleri ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı. Sahada görevlendirilen isimlerin tespitlerinin ele alındığı toplantıda, İYİ Parti Afet Koordinasyon Merkezi''nin çalışmaları da masaya yatırıldı.

"İYİ PARTİLİLER 126 KİŞİYİ ENKAZDAN KURTARDI"

Akşener''e bilgi veren İYİ Partili yetkililerin aktardığına göre 524 kişiden oluşan arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu 126 kişi enkazdan canlı olarak kurtarıldı. 7 binden fazla depremzede misafirhane, otel ve konutlara yerleştirildi. Partililer tarafından kurulan aşevlerinde günlük 150 bin kişiye yemek yardımı sağlandı.

1000 ÇADIR VE 418 TIR YARDIM YAPILDI

İYİ Partililer 500 çadırın kurulumu tamamlanırken, bin çadır için çalışmalara başladı. Deprem bölgesine 418 tırla yaklaşık 1 milyon ihtiyaç malzemesi ulaştırıldı. Partiden yapılan açıklamaya göre yardım malzemelerinin dağıtımı için 634 kişilik ekip oluşturuldu. Eğitim Politikaları Başkanlığı tarafından da 221 öğrenci 4 ilde burslu olarak okullara yerleştirildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar