İYİ Partili vekil mecliste açıkladı: İşte Türkiye'nin kayıp çocuk karnesi!

İYİ Partili vekil mecliste açıkladı: İşte Türkiye'nin kayıp çocuk karnesi!
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, TBMM'de yaptığı basın açıklaması ile Türkiye'deki kayıp çocuk rakamlarını paylaştı.

İYİ Parti''nin Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde (TBMM) yaptığı basın açıklaması ile Türkiye ve dünyada kaybolan çocukların rakamlarını paylaştı. Konu sebebiyle söyleyeceklerinin nahoş ve zevksiz olduğunu ifade eden Kabukçuoğlu: Bir şeyi görmezsek, bahsetmezsek o yok olmuyor. Maksat insanları bu konuşma ile duyarlı hale getirmek.

DÜNYADA YÜZDE 30 TÜRKİYE''DE YÜZDE 15 
​​​​​​
Kaybolan bir çocuk kaybolan bir gelecektir. Kayıp çocuk, herhangi bir neden ile ailesinin bilgisi dışında evden uzaklaşmış, kaçmış ya da kaçırılmış ve bu nedenle hayati tehlike altında olan, kendisinden haber alınamayan 8 ile 18 yaş arasındaki çocuk demektir. Çocuk kaçırma tehditinin dünyadaki sıralamasında ülkemiz, orta derecede riskli bir ülke olarak görülüyor. Kayıp ortalaması dünyada %30 iken bizim ülkemizde %15 civarıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Teşkilatı kayıp ve kaçak çocukların takibinden ve bulunmasından sorumludur. 2021 yılındaki bir istatistiğe göre ülkemizde kayıp ve kaçak çocuk sayısı 19 bin 277 olmuştur, ayrıca ortalama her ay 3 bin çocuğumuz kaybolmakta ya da kaçırılmaktadır" dedi. 

EN BÜYÜK KAYIPLAR BÜYÜKŞEHİRLERDE

Kaçırılan çocukların en yüksek olduğu şehirlerin büyükşehirler olduğunu belirten Kabukçuoğlu, "Kaybolan çocukların %30''u göçmenler, %24''ü aile içi şiddet mağdurları, kaçan çocukların ise önemli bir kısmında iş kaybı, ailedeki huzursuzluk, okuldaki başarısızlık, okulda yaşanan diğer sorunlar, ailede kaza ve boşanma gibi nedenler ön planda gelmektedir." ifadelerini kullandı. 

YÜZDE 70 ARTTI

2010 yılı ile 2014 yılı arasında resmi makamlarca açıklanan verilere göre mağdur çocuk sayısında %70 artış olduğunu belirten Kabukçuoğlu, devletin kayıp ya da kaçırılan çocukları bulmasının bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Kabukçuoğlu, kaçırılan çocukların en çok mağdur edildiği suçların yaralama ve cinsel taciz olduğunu söyledi. 

"BULUNSALAR DA TRAVMATİZE OLUYORLAR"

Kayıp çocukların bir kısmının sonradan bulunmuş olsa da kaçırılma esnasında yaşadıkları şiddet, cinsel taciz gibi nedenlerden dolayı travmatize olduğunu aktaran Kabukçuoğlu, kısa süreli kaçırılma eylemlerinin bile kişide yıllar süren psikolojik yıkıma sebep olabileceğini aktardı. 







 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar