İYİ Partili Suat Sarı İBB için adayım demişti! İmamoğlu'ndan çok konuşulacak mesaj

İYİ Partili Suat Sarı İBB için adayım demişti! İmamoğlu'ndan çok konuşulacak mesaj
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İYİ Partili Suat Sarı’nın İBB için yaptığı aday adaylığı açıklamasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala partilerde aday belirleme süreci yoğun bir mesai ile gerçekleşiyor. Özellikle İstanbul ve Ankara’da aday çıkarılacak isimler merak edilirken geçtiğimiz günlerde yerel seçimlere tek balına girmem kararı alan İYİ Parti’den, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığı için adı geçen İYİ Parti Grup sözcüsü Dr. Suat Sarı adaylığını resmen ilan etmişti.

İYİ Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığını resmen ilan eden Sarı, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

“Değerli İstanbullular,

Genç yaşta ‘Yönetici Bürokrat’ olarak görev yaptığım İBB’de edindiğim deneyimim, ‘Trafik ve Ulaşım’ alanındaki 35 yıllık birikimim ve ‘İBB Meclis Üyeliği’ tecrübemle; İstanbul’un sorunlarını çözmek üzere İYİ Parti İBB Başkan Aday Adayı olarak yola çıkıyorum.

Şehrimizin kronik sorunlarına dair; uzman eliyle farklı çözüm metotları uygulanmadığı sürece, İstanbullu hemşehrilerimizin şikâyetleri dinmeyecektir.

Artık liyakatın siyasetten ve milletten takdir göreceği bir döneme girilmesi gerektiği açıktır.

Bu iddia ile; İstanbul’un sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler geliştirilmek üzere şehircilik alanında uzman, geniş bir teknokrat ekip ile çalışmalarımıza başladık.

İstanbul’umuzun daha yaşanabilir, daha konforlu, daha adil, daha yeşil ve daha güvenli hale gelmesi imkansız değildir. Bütün bunlar için; liyakatın iktidar olması yeterlidir.

Sevgi ve saygılarımla..

Dr.Suat Sarı

İYİ Parti İBB Grup Sözcüsü

İYİ Parti İBB BAŞKAN ADAY ADAYI”

suat-sari-001.png

Sarı’nın adaylığını duyurmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı'nın büyükşehir belediye başkanlığına aday adaylığı için değerlendirmelerde bulundu.

“BANA YAKIŞAN BU KADARDIR”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İYİ Partili Suat Sarı’nın adaylığı hakkında şu şekilde konuştu:

“Hayırlı olsun. Aday adayı olmak değerlidir, önemlidir. Suat Sarı da bizim değerli ve geçmişten gelen deneyimleri üzerinden ulaşıma dair dönem dönem kıymetli tespitleri olan bir arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz kendisine. Benim diyebilecek olduğum, bana yakışan sadece bu kadarıdır.”

aa-20231120-32973879-32973877-ibb-baskani-imamoglu-metrobus-yolundaki-beton-yolu-deneyimledi.jpg

“KARARLIYIZ”

İstanbul'da seçimlerde ittifak olup olamayacağına ilişkin soru üzerine İmamoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Ben hep söyledim. İttifak meselesi bir kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreçtir. Biz her zaman en iddialı olduğumuz şeyi şöyle tarifledik; toplumsal ittifak olarak tarifledik. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız. Elbette ki bunun siyasi olarak da görüşmesi mümkündür. Kurumsal olarak da görüşmesi mümkündür. Daha önce olduğu gibi ve başarıldığı gibi. Bu bakımdan da tabii ki bir kişi ‘Aday adayıyım' diyebilir. Ama en son karar verecek olan partilerdir. Biz hala daha önce ittifak kurduğumuz, ittifak konusunu konuştuğumuz, toplumsal ittifakı oluşturduğumuz bütün çabaları en üst seviyede vermeye devam edeceğiz. Diğer hususlar elbette en üst seviyede konuşulacak meselelerdir. Önümüzde zaman ve gündem bu şekilde devam edecek.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar