İYİ Partili Mikail Karapınar konuştu Esenler meclisi karıştı

İYİ Partili Mikail Karapınar konuştu Esenler meclisi karıştı
Esenler Belediye Meclisi Eylül ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi. Sükûnetle başlayan meclis, İYİ Parti meclis üyesi Mikail Karapınar’ın gündem dışı yaptığı konuşmadan sonra hareketlendi, İYİ Partililer ve AKP’liler arasında ipler gerildi.

GÜNBOYU HÜSEYİN KOÇ

İYİ Partili Mikail Karapınar, gündem dışı konuşmasında yerelden genele birçok konuyu dile getirerek AKP’lileri adeta bombardımana tuttu. Karapınar, “Her şeyimizi M. Kemal Atatürk’e borçluyuz. Cahit Özkan’ı ve İl Başkanımız Kavuncu’ya yapılan saldırıyı kınıyorum” sözlerinin ardından AKP’li belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya, Karapınar’a “sizin ortaklarınızın kim olduğunu biliyoruz. Siz PKK ’ile iş birliği yapanlarsınız, siz FETÖ’cüsünüz” dedi ve ortalık karıştı. 

esenler-3.jpg
 
KARAPINAR: Her şeyi 30 Ağustos’a ve M. Kemal Atatürk’e borçluyuz”

Karapınar, "Neyimiz varsa, bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı'nın, vicdanımızı ve kafamızı Doğu'nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos zaferine ve M. Kemal Atatürk’e borçluyuz.”

2021 Türkiye Orman Yangınları ve özellikle Ege ile Akdeniz bölgelerindeki yangınlar, bildiğimiz yangınlara benzemiyordu. Devasaydı. Bu yangınların olması hepimizi çok üzmüştür. Fakat bu yangınlara müdahale etmekte ki başarısızlığımız hepimizi daha da üzmüştür. 

esenler-4.jpg

AKP DÖNEMİNİN 8. EĞİTİM BAKANI

Yeni eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitimin tüm paydaşlarına hayırlı olsun. Eğitim şehitlerimizin de ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Pandemi sürecindeki bu üçüncü eğitim-öğretim yılımız. Ve yeni bir eğitim-öğretim dönemine yeni bir Milli Eğitim Bakanı ile girdik.19 senedir ülke eğitiminin de emanet edildiği AK Parti hükümeti döneminin bu Bakan 8. bakanı oldu. 

Tek icraatınız Bakan değiştirmek oldu, olan ise eğitim gören çocuklarımıza oldu. İçinden çıkılması mümkün olmayan çağ dışı gerici bir eğitim sistemi getirdiniz. Öğretmen açığını kapatabilirdiniz. Maalesef 100 binin üzerinde öğretmen açığı var ve öğretmenlere verilen 3600 ek gösterge sözünü yerine getirmeyen bir iktidarda var ortada.

AKP’Lİ CAHİT ÖZKAN’IN AÇIKLAMALARINI KINIYORUZ!

Bugün kendisi avukat olan bir zat çıkmış, cahilce bir açıklama yaparak partimizi FETÖ ile irtibatlandırmaya çalışıyor. Uzmanlık alanları olan algı operasyonlarıyla İYİ Partinin yükselişini kesmeye çalışıyor aklınca...

Biz FETÖ ile mayalanmadık, biz maklubeye kaşık sallamadık. “GEL ARTIK BU HASRET BİTSİN” diye FETÖ’ye ağlamadık ve biz en önemlisi Atatürk’ün yolundan bir an olsun ayrılmadık...

17-25 Aralık'ı milat sayanlar sakın ha bizim üzerimize çamur atmaya kalkmasın. O avukat zat, askerlerimize kumpas kuranların, FETÖ’nün basın açıklamasını okuduğu günü unuttuğumuzu sanmasın, bıyıklarını gizleyemediği gibi cahilliğini de kimliğini de gizleyemiyor. Bu şahsı kınadığım gibi İl Başkanımız sayın Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırıyı da kınıyor kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Halkın sorunlarıyla hemhal olan bir liderimiz var bizim. Bu başarıyı çekemeyenler, siyasi ahlaktan uzak söylemlerine bizi bulaştırmasın. Onlar; ”biz nerede yanlış yapıyoruz da gittikçe kaybediyoruz, insanların güvenini de seçmenlerimizi de kaybediyoruz” diye düşünsün, buna kafa yorsun...Buradan bu sözlerin sahibini kınıyorum ve çirkin sözlerini kendisine iade ediyorum.

esenler-2.jpg

“HÜKÜMETİN BÜYÜME, ŞAHLANMA MASALLARI TAM GAZ DEVAM EDİYOR”

Ülkenin dört bir yanına derin yoksulluk ağları örülmüş, vatandaş evine ekmek götüremiyor, hükümetin büyüme, şahlanma masalları tam gaz devam ediyor.

Tarımsal üretim yok, sanayide, teknolojide hiçbir katma değer yok ama biz büyüdük öyle mi? Bu büyüme 16 milyon aç, 50 milyon yoksul, 10 milyona yakın işsiz varken mi oldu? Tam biz müjdeli haberler alıyoruz ardından mutlaka bir zam haberi gecikmiyor. 
Büyüme maaşlarımıza değil ama doğalgaza yüzde 15 zam olarak yansıdı. 

Bu arada zaten Türk lirasının da bir değeri kalmadı.. Büyüyen vatandaşın cebindeki delik, büyüyen ülkedeki enflasyon oranı...Hatta o kadar ki İstanbul'un enflasyonu son 27 ayın zirvesine ulaşmayı başardı..

Büyüyen zengin ile fakir arasındaki derin uçurum...Büyüyen  ise işsizlik oldu, özellikle de genç işsizlik. Büyüdük diyen sizlere halkımız sandıkta hesabını soracak. Bakın büyüme masalınızı kimse yutmuyor, bu masalınıza ve hükümete halkımızın artık güveni kalmadı”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar