İYİ Partili Kavuncu'dan Perinçek teklifi

İYİ Partili Kavuncu'dan Perinçek teklifi
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü savunarak Uygur Türklerinin zorla alındığı toplama kamplarını köy enstitülerine benzetmesine İYİ Parti'den sert tepki geldi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Perinçek'in 3 yıllığına toplama kampına gönderilmesini teklif etti.

Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne kamuoyundaki tepki her geçen gün büyürken geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten konuya ilişkin skandal ifadeler gelmişti.

Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerini zorla tuttuğu toplama kamplarını savunan Perinçek, kamplarla ilgili; "Yalan bunlar yalan. Baştan aşağı yalan. Nasıl Türkiye PKK'yı kesiyor diye  propagandalar var bu da onun gibi. Aynı bizim köy enstitüleri gibi meslek öğreten, Çince öğreten, eğitim yapan kamplar" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİLİ KAVUNCU'DAN TEPKİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Twitter'dan yaptığı paylaşımla Perinçek'in açıklamalarına tepki göstererek kendisinin 3 yıl süreyle bu kamplarda eğitim görmesini teklif etti.

İşte Kavuncu'nun o paylaşımı:

kavuncu.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar