İYİ Partili Aylin Cesur: Isparta’mız yeniden birincilikler şehri olacak

İYİ Partili Aylin Cesur: Isparta’mız yeniden birincilikler şehri olacak
Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, Uluborlu Kiraz Festivalinin açılışını yaptı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Metin Ergun’un ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Avukat Ünzile Yüksel’in de katıldığı festivalde, İYİ Parti belediye meclis üyeleri, İl ve İlçe Yönetimleri ve teşkilatları ile hazır bulundu. Festival töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, mehter gösterileri eşliğinde

GÜNBOYU / FULDEN GÜNEY

Yapılan konuşmalarda Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna ve Uluborlu Kaymakamlığına teşekkür edilen ve kirazın önemine değinilen konuşmalar yapıldı.

Kiraz üreticilerine 1.’lik, 2.’lik, 3.’lük ve 4.’lük ödülleri verildi.
Akşam yapılan konsere de halkın yoğun ilgisi dikkat çekti. Törenlerin tamamına katılan ve hem açılışta hem de akşam konser öncesi halkı selamlayan Milletvekili Cesur, yaşlı ve engelli vatandaşların olduğu kısma geçerek tek tek hepsiyle görüştü, sohbet etti. Kiraz üreticilerinin sorunlarını bildiklerini ve çözümleri ile hazır olduklarını belirten Cesur, Az Kaldı dedi ve her söylediğinde alkışlarla tepki aldı.

Milletvekili Cesur ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam ve beraberindekiler akşam da Gönen Halk Konseri ’ne katıldılar. Orada da yoğun ilgi ile karşılanan Cesur’la fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar sıraya girdi. Hepsiyle tek tek ilgilenen Cesur, gençlerle birlikte şarkılara eşlik etti. Konser bitiminde Gönen Meydanında kızlı, erkekli, açık kapalı, genç yaşlı Gönen Halkı ile coşkuyla söylenen İzmir Marşı’na eşlik etti.

Milletvekili Cesur’un Uluborlu Festivali Açılış Konuşması ve Akşam halka hitabının tam metni:

FESTİVAL AÇILIŞ KONUŞMASI:

Sayın Genel Başkan Yardımcılarım, Sayın Milletvekilim,
Sayın Belediye Başkanım,
Değerli İl Başkanlarım,
İlçe Başkanlarım,
Çok Değerli Uluborlu‘lu Hemşehrilerim, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.
Değerli Başkanımız Aziz Tuna meramımızı anlattı.
Bugün neden buradayız? İnsanların yüzlerindeki bu gülümsemenin nedeni neden ve de? Göz nurunuz, emekleriniz ve alın terinizle Isparta’mızın gururu olmuş, dünyaya nam salmış kirazımızın tanıtılması, hem dünya piyasalarında hem Türkiye''de hak ettiği yeri alması için yapılan bu festivali çok doğru buluyorum ve senelerdir süren bu geleneği devam ettiren herkese, bugün hayatta olmayanlara ve bugün emekleri ile bu güne getiren Değerli Belediye Başkanımıza ve  Değerli Uluborlu Kaymakamımıza, emeği geçen herkese ve bu festivalin yapılmasını sağlayan siz Değerli hemşerilerimize, hepinize şükranlarımızı sunuyorum. 
Festivallerde övünülecek ürünlerimizin olması ne kadar güzel,  Isparta’mızdan dünyaya nam salacak kirazımızın çıkması ne kadar güzel, elmamız, kirazımız karanfilimizle, gülümüzle Isparta ve bugüne kadar yetiştirdiği çok önemli dava insanlarıyla ve siz değerli tarımla çiftçilikle uğraşan hemşehrilerimle gurur duyuyoruz. Gurur kaynağımız bizim ve bizler burada bugün, bunun taçlandırıldığı bir güne şahitlik etmekten çok çok mutluyuz. ve benim huzurunuzda teşekkür etmem gereken birkaç kişi daha var: Muğla''da yangınlar olmasına rağmen, daha yeni bitmesine rağmen yorgun argın bir mesaiden çıkıp buraya gelen, daha önce geçen sene Muğla yangınlarında beraber çalıştığımız, benim de kendisine destek verdiğim, Genel Başkan Yardımcımız var aramızda.  Orada yoğun mesai yaptı ve ellerini yıkadı, kollarını sıvadı, arkadaşlarımızla değerli teşkilatımızla başkanlarımızla buraya geldiler, koşa koşa geldiler. Her zaman yanımızdalar. Kendilerine sizden bir alkış rica ediyorum. Muğla Milletvekilimiz Sayın Metin Ergun’dan başka biraz önce değerli arkadaşım takdim etti; Sabah 6 uçağıyla Giresun''dan Ankara''ya gelip, oradan Konya’ya gidip, Konya''daki kadın teşkilatımızı toparlayıp işini bitirip sonra buraya gelen, benim çok değerli kardeşim arkadaşım, dava arkadaşım, Kadın Politikaları Başkanımız ve Genel Başkan yardımcımız Sayın Ünzile Yüksel var aramızda; bundan sonraki programını sormadım. Birkaç il daha gidip yetiştirebilir diye tahmin etmekteyim.
Onlar bölge, kadın politikalarından arkadaşlarımızla beraber Antalya''dan misafirlerimizle beraber buradalar. Hepsi hoş geldiler, şeref verdiler, kendilerine büyük bir  alkış rica ediyorum. Ve ben buraya aslında Sayın Aziz Başkan bizi davet ettikten sonra Sayın Genel Başkanımın talimatıyla da geldim. Isparta Milletvekili olarak elbette tabii ki zaten burada olmak bizim görevimiz. Ama Sayın Genel Başkanım dediler ki bana seni kendime vekaleten gönderiyorum ve dediler ki: Uluborlu halkına o kiraza güç veren, emek veren, can veren o güzel insanlara de ki az kaldı; yakında her şey iyi olacak ve yakında hasret gidereceğiz. Sen şimdi arkadaşlarımla beraber benim selamımı götür dediler. Genel Başkanımız Meral Akşener''in selamlarını sevgilerimi iletiyorum size.
Evet 6 -7000 ton ihrac ettiğimiz ve senelerdir festivaller ile dünyaya tanıttığımız ve 30 ülkeye yetmez, dünyanın bütün ülkelerine gönderelim dediğimiz, hemen şurada Isparta Havalimanı var. Onu yaş sebze, meyve kuru taşımacılığına açalım dediğimiz bu dünyaya  nam salan ürünümüzü, onu üretenleri, boynu bükük bırakmamak lazımdı.
Hak ettiği fiyatlara satalım, üreticimiz de kazansın dediğimiz ve yarınlarda inşallah bunu yapacağımız Kirazımızın Festivali, bugün ve yarın da devam edecek. Siz Değerli Uluborlu halkı bugün burada birlik beraberliğin en güzel örneğini veriyorsunuz.
Her zaman olduğu gibi yarınlara buradan hep beraber el ele ve güçlenerek çıkacağız. Çıkalım değil mi? Bir nefes almaya ihtiyacımız var değil mi?

Kiraz sadece bizim övünülecek bir meyvemiz değil, ürettiğimiz bir ürün değil, aynı zamanda kirazı üretenler bilirler, Kiraz bu toprakların güzelliğidir. Kiraz sadece ekonomik karşılığı olan bir ürün değildir, insanların karnını doyuran bir yiyecek değildir. Aynı zamanda kalp güzelliğimizdir, gönül güzelliğimizdir, gözlerimizin güzelliğidir. Ve bu güzellik, Uluborlu halkının her bir ferdinin içine yansımıştır. Bu Kapıdağı’nın eteklerinde güzel insanların, yarınlara bu ülkeyi bir ve beraber olarak götürecek olan Uluborlu halkının övünülecek bir varıdır kiraz. Bizim de övündüğümüz, bu güzel festivalimizin de baş kahramanıdır ve Uluborlu’daki Istiklal Savaşı gazisi Hüseyin Tekeli''nin dediği gibi; “Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya RAB, ne güneşler batıyor” diyen Türk Milletinin Uluborlu''daki, buradaki milletimizin bize kazandırdığı ve yarınlara övünülecek olan kirazımızın, bu festivale ve sonraki yıllarda da değerli başkanımızın çalışmalarıyla ve hep beraber yapacağımız çalışmalarla çok daha hak ettiği yere geleceğini ümit ediyorum. Bunun için var gücümüzle çalışacağımıza Kirazı hak ettiği yere getireceğimize Siz değerli Uluborlulu hemşerilerimizin başı dik sokaklarda dimdik yürümesi için ne gerekiyorsa yapacağımıza ben burada ant içiyorum. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun diyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

AKŞAM HALKA HİTABI:

Çok Sevgili Uluborlu’lu hemşehrilerim hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.
Uluborlu’ya geldiğimizde yüzümüz güler.
Biz Uluborlu’lunun sıkıntılarını biliriz. Uluborlu Kirazımızın, bu güzel dünyaya nam salması gereken ve nam salmış ama bugün hak ettiği bedeli alamadığınız o güzel kirazımızın galiba yüz güldürücü bir etkisi var ki gelince buraya yüzümüz güler.
Bir şey var belli ki; aslında Uluborlu insanlarının yüz güldürücü bir etkisi var belki.
Ve biz buralara yapılması gerekenleri, sorunlarını da çözümlerini de biliriz. Bunun için de çalışıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisine beni gönderdiniz, verdiğim sözleri yerine getirmek için Uluborlu halkının bütün ihtiyaçlarını Türkiye Büyük Millet Meclisine önerge olarak götürüyorum. Buradaki arkadaşlarıma sizin huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Siz değerli Uluborlu hemşerilerime bu kadar zor sıkıntılı şartlarda bu güzel festivali hasat zamanınız bunları bırakıp geldiniz hep bir aradayız. Bu birlik beraberliğimizi hiç bozmamanızı diliyorum. Inşallah doğalgazın geldiği, adliyenin buralara geldiği, çok güzel hizmetlerin geldiği, kirazın hak ettiği yere geldiği Uluborlu festivallerinin nicelerine beraber yapmayı Allah bize nasip edecek. Ben bunun için size söz veriyorum. Değerli başkanımızın yaptığı hizmetleri biz buraya test etmeye de geliyoruz. Bizler size hizmetkâr olmaya geldik. Bugün de burada bu hizmetlerden bir tanesi yapılıyor. Yeter ki biz yarınlara güvenle bakalım. Yeter ki birbirimize güvenelim. Yeter ki umudumuzu kesmeyelim. Önce Yüce Allah’a daha sonra sizlere güveniyoruz ve “az kaldı” diyoruz. Sayın Genel Başkanım Meral Akşener''in size kocaman sevgilerini selamlarını getirdim ve kendisinin nezdinde tüm kadrolarımızla, bizler sizlerin hizmetkârı olarak yarınlarda çok güzel günlerde, çok güzel festivaller yapalım diyorum. Çok iyi ve güzel bir akşam olsun bugün, yarın da devam edecek festivalimiz. Başta çocuklarımız, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Sizlere sevgi ve saygı, büyüklerime hürmetlerimi sunuyorum Evde olan ve buraya gelemeyen yakınlarınıza, hepsini kocaman selamlar götürün! Yeter ki kararıp kalmayın, her şey İYİ olacak, her şey çok iyi olacak inşallah!  İYİ eğlenceler diliyorum. Allah’a emanet olun. Kirazımıza sahip çıkalım. Dünyaya nam salmış olan bu kirazı hakettiği yere beraberce getireceğiz.
Tarihi ile gülü ile lavantasıyla elmasıyla, karanfili  ile Isparta’mız her zaman birinciliklerin şehri olacak yeniden, ve Uluborlu’muz da bunun lokomotifi olmaya devam edecek.


Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar