İYİ Partili Ağıralioğlu: "Ethem Sancak simit satsın"

İYİ Partili Ağıralioğlu: "Ethem Sancak simit satsın"
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, kamuoyunda tartışmalara neden olan Tank Palet Fabrikası'nın satışına ve Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı satın alma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak "Ben bir şey tercih edecek olsam Ethem Sancak'ın simit satmasını tercih ederdim" dedi.

İYİ Parti Sözücü Yavuz Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Ethem Sancak’ın ‘S-400’leri almaktan vazgeçerse Tayyip Erdoğan'ın karşısına geçerim’ cümlesine atıfta bulunarak, “Kendini devlet zanneden insanlar böyle konuşurlar. Simit satması gereken insanlara devletin Tank Palet Fabrikasını verirseniz onlarda bu kendilerine verdiğiniz imkanı kullanırken kendilerini yatırımcı değil devlet zannetmeye başlarlar. Devletin devlet gibi olması, tüccarın tüccar gibi olması, bankanın banka gibi olması her şeyin yerli yerinde olması lazım” dedi.

"ETHEM SANCAK'IN SİMİT SATMASINI TERCİH EDERDİM"

imit Sarayı ile gündeme getirilen bankaların lüzumsuz kredileri sürecini hayretle izlediklerini söyleyen Ağıralioğlu, “Bedeli millete yükledikleri bir süreç yaşıyoruz. Normal şartlarda tüccarların yapması gereken işleri devlet yapmaya başladı” dedi.

Ben bir şey tercih edecek olsam Ethem Sancak'ın simit satmasını tercih ederdim ifadelerini kullanan Ağıralioğlu, “Bu mevzuda ki hassasiyetimiz şu; eğer devlet devlet olmazsa, bu devletin, devlet olmak vasfını kapatmak için ödeyeceğimiz bedeli millet ödemeye başlar. Simit saraylarında ne sattığı, kaça sattığı belli olmayan siyasi bir tasavvurla sırf lüks ve şatafat içinde yaşasınlar diye kredi ver. Sonrasında toplam değeri 200 milyon dolar etmez bir simit dükkanını 500 milyon dolara vatandaşın sırtına yükle. Buna da görev zararı de. Memleket biraz ciddiyetle yönetilmek zorunda” dedi.

"DEVLETİN YAPMASI GEREKENİ TÜCCARLAR YAPARSA..."

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programın Ethem Sancak’ın ‘S-400’leri almaktan vazgeçerse Tayyip Erdoğan'ın karşısına geçerim’ cümlesine atıfta bulunan Ağıraloğlu, “Kendini devlet zanneden insanlar böyle konuşurlar. Simit satması gereken insanlara devletin Tank Palet Fabrikasını verirseniz onlarda bu kendilerine verdiğiniz imkanı kullanırken kendilerini yatırımcı değil devlet zannetmeye başlarlar. Devletin devlet gibi olması, tüccarın tüccar gibi olması, bankanın banka gibi olması her şeyin yerli yerinde olması lazım” dedi.

Ağıralioğlu Amerika’nın yaptırımları konusunu “Türkiye Cumhuriyeti devleti bin yıldır buradadır. Burada da kalacaktır. Buradaki menfaatlerini korumak konusunda hiç kimseden icazet alacak bir devlet değiliz. Biz Akdeniz dahil dünyadaki varlığımızı; işgal hevesinden, bize ait olmayan petrol ya da doğalgazı zulüm ederek, kan dökerek alma hevesinden, insanların memleketlerini işgal ederek ele geçirme hevesinden alan bir millet değiliz. Kendi hakkımızı koruyacak kadar hem tarihi sicilimizde gücümüz vardır, hem de müstakil bir devlet olma kuvvetimiz vardır. Herkes kendine yakışanı yapacak biz de devletiz, kendimize yakışanı yapacağız” sözleriyle yorumladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar