İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu'ndan flaş yorum!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu'ndan flaş yorum!
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, kurdaki hareketliliği değerlendirdi. Tatlıoğlu, "Belirsizliğin bu kadar hakim olduğu bir dönem daha yaşamadık." ifadeleri ile dikkat çekti.

İYİ Partili isim dövizdeki hareketliliği değerlendirdi!

Piyasaların dövizdeki sert iniş ve çıkışları takip edemeyeceğini söyleyen İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Şu an piyasada fiyat yok. Belirsizliğin bu kadar hakim olduğu bir dönem daha yaşamadık. Bundan dolayı belirsizliği satın almış bir toplum var. Üretici fiyatlarında da, tüketici fiyatlarında da belirsizlik sürüyor. İktidarın uyguladıkları politikalar güvensizlikten dolayı çalışmıyor. Toplum artık AKP’nin politikalarına güvenmiyor. AKP yalancı çobana döndü. Artık vatandaşlar inanmıyor” dedi.

İktidarın beceriksiz politikalarının piyasaları derinden sarstığını söyleyen Tatlıoğlu, “Beceriksiz aklın, bulanık piyasasını görüyoruz. Piyasada mutlaka fiyatlar oluşur. Ancak devlete düşen fiyatların kendiliğinden sağlıklı bir şekilde oluşmasını sağlamaktır. Her iki ayda bir farklı savrulmaya giden döviz, faiz, enflasyon oranı ve söylemleriyle kısa vadede istikrar ortadan kayboldu. Fiyatlarda dövizin yükselmesiyle beraber maliyetler ve beklentiler oluşuyor” ifadelerini kullandı.

"FİYAT VE MALİYETLERİN OLMAYIŞI PİYASALARA YANSIR"

Dövizdeki sert inişleri piyasa fiyatlarının takip edemeyeceğini belirten Tatlıoğlu, “Fiyatlar dövizdeki yükselişi ve düşüşü aynı zaman diliminde takip edemez. Şu an piyasada fiyat yok. Belirsizliğin bu kadar hakim olduğu bir dönem daha yaşamadık. İktidar, belirsizlik ustasıdır. Dövizin sert yükselişi de, sert düşüşü de belirlenmiş bir politikaya bağlı değildi, süreç belirsizlik şartları altında gerçekleşti. Bundan dolayı belirsizliği satın almış bir toplum var. Üretici fiyatlarında da, tüketici fiyatlarında da belirsizlik sürüyor. Fiyat ve maliyetlerin olmayışı piyasalara yansır” diye konuştu.

Piyasalardan önce devletin döviz yükseldiğinde zam yaptığı elektrik, benzin, doğalgaz gibi kalemlerde indirime gitmesi gerektiğine dikkat çeken Tatlıoğlu, “Ana girdiler devletindir. Ancak devlet fiyatları düşürmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan “sizi hiç değilse aç bırakmadım” diyor. Yapılanlarda, söylenenlerde, oluşturulmaya çalışılan algı da piyasaya uygun değil” dedi.

"POLİTİKA DA ÜRETEMEZLER"

İktidarın politika oluşturabilecek vizyonunun olmadığını söyleyen Tatlıoğlu, “Altı aylık orta vadeli plan ortaya koydular 2 ay sonra çöktü. Yeni model dediler, bir ay sonra bu modelde çöktü. Bu seferde limitsiz faiz diyorlar. Bir vizyonları olmadığı için politika da üretemezler” ifadelerini kullandı.
Ocak ayında Aralık ayı enflasyonunun açıklanacağını hatırlatan Tatlıoğlu, “Muhtemelen bize benzer ülkelerin yıllık enflasyonunun iki katını bir ayda görmüş olacağız. Asgari ücrete gelen zam, diğer ücretlilere gelecek zamlarda daha yıl başlamadan eridi” diye konuştu.

"ARTIK VATANDAŞLAR İNANMIYOR"

Piyasalardaki belirsizliğin en büyük etkeninin iktidara duyulan güvensizlikten kaynaklandığını söyleyen Tatlıoğlu şunları kaydetti: “İktidarın uyguladıkları politikalar güvensizlikten dolayı çalışmıyor. Toplum artık AKP’nin politikalarına güvenmiyor. AKP yalancı çobana döndü. Artık vatandaşlar inanmıyor. Türkiye’de siyasal iklim değişmeden radikal bir düzelme olmaz. Esas olan makro ekonomik istikrardır. Yüksek kur, düşük kur olmaz istikrarlı kur olur. Yüksek faiz, düşük faiz olmaz, istikrarlı faiz olur.” Ankara/  Mehmet Akgün


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar