İYİ Parti Osmaneli teşkilatından sebze meyve haline ziyaret

İYİ Parti Osmaneli teşkilatından sebze meyve haline ziyaret
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yakında zamanda açılışı yapılan ve çiftçinin mahsulünü uygun fiyatla pazarlama imkânı bulacağı belirtilen sebze ve meyve halini İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Ahmet Akdaş ve beraberindeki parti yöneticileri ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

SERHAT KAYA-GÜNBOYU

BİLECİK-İlçe Başkanı Akdaş ve beraberindeki İl Genel, Belediye Meclisi ve yönetim kurulu üyeleri sebze meyve haline mahsullerine satmak için gelen çiftçilerle sohbet ederek halin işleyişi ve yaşanan sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İYİ Parti Osmaneli İlçe Başkanı Ahmet Akdaş Sebze meyve halindeki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada çiftçilerin ürünlerini maliyetinin çok altında satabildiğini belirtirken, maliyetin altında yapılan satışın market etiketlerine yansımadığına vurgu yaptı.

Akdaş açıklamasında, "İlçemizde yakın zamanda açılışı büyük bir coşkuyla yapılan Meyve ve Sebze Halinin düzeni, nizamı, işleyişi ve son durumunu yakından görmek ve ilçemiz çiftçilerinin günümüzdeki ekonomik buhranda satış ve pazarlamalarının durumunu yakından öğrenmek amacıyla ziyaret ettik. Ziyaretimiz sonucu meyve ve sebze özellikle karpuz yetiştiricilerimizin satış ve pazarlama konusunda memnun olmadıklarını yetiştirdikleri ürünleri gerek pazarlama konusunda gerekse satış ücretlerinde maliyeti dahi karşılamadığı konusunda bilgiler öğrendik" dedi.

"Devlet ve bakanlık olarak bir an evvel kontrol altına alınmalı denetimleri yapılmalı ve gerekli adımlar bir an evvel atılmalıdır."

İlçe Başkanı Akdaş açıklamasının devamında, "Şu an ki ekonomik buhranda yakıt, gübre, ilaç ve sulama maliyetleriyle birlikte ürünlerinin kilogram maliyetinin 2.00 lira seviyelerini bulduğu fakat satışlarının ise 0.40 ile 0.80 kuruşlara kadar gerilediğini zararına satış yaptıklarını gördük ve öğrendik. Bu fiyatlardaki satışlar neticesinde peki milletimiz ürünleri ucuza alıyor mu? "tabii ki hayır!" Bugün meyve sebze halimizde 0.40-0.80 kuruş aralığında satışı yapılan karpuz market ve manavlarda 4.00-5.00 lira seviyelerinde satışı yapılıyor. Ülkemizdeki pazarlama, nakliye ve tarım politikalarının yanlış düzensiz ve kontrolsüz bir şekilde yönetilmesi hem halkımızı hem de çiftçimizi zor duruma sokuyor, Belli bir düzene kavuşturulmadığı, pazarlama konusunda denetimi yapılmadığı, gerekli maliyet unsurlarının desteklenmediği ve kooperatifleşme yolunda adımlar atılmadığı sürece ne tarımı sürdürülebilir hale getirebilir ne de halkımızı refaha kavuşturulabilir, alım gücünü artırabiliriz. Tarım ve çiftçiliği sürdürebilir kılmak, halkımızı refaha kavuşması için, yetiştiricilerin kâr elde edebilmesi ve halkımızın alım gücünün artırılabilmesi gerekir, devlet ve bakanlık olarak bir an evvel kontrol altına alınmalı denetimleri yapılmalı ve gerekli adımlar bir an evvel atılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Akdaş açıklamasının son bölümünde ise, "Ziyaretimiz sonucunda aldığımız bir diğer bilgi ise meyve ve sebze halimizin sıkıntılardan biri orada çalışan ilçemiz halkından olan meyve ve sebze yükleyicileri belli bir düzen de olmadığı için oradaki yükleyici halkımızın kimi az sayıda kimisi ise çok sayıda yükleme yaptığını ve pazarlama konularına çiftçimizin ürünlerine müdahaleli aynı zamanda yanlı satış konularına müdahil olduklarını hem çiftçimiz hem de kendi aralarında huzursuz sıkıntılı mevzular yaşadıklarını öğrendik. Bu gibi sıkıntıların bir an evvel çözüme ulaştırılması ve belli bir düzene koyulması gerekmektedir. İyi Parti İlçe teşkilatı olarak genel yönetimde ülkemizi yöneten hükümet yetkililerine ve ilçemiz yerel yönetim mercii Osmaneli Belediye Başkanlığımızın bir an evvel gerekli tedbir, önlemleri almalarını, satış pazarlama düzen ve intizam içinde bir sisteme sokulmasını, çiftçimize ve halkımıza karşı görevini ve sorumluluklarını bilmelerini, memleket ve millet meseleleri üzerinde sorumluluk düşüncesiyle, düşünüp çalışmayı görev edinmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar