Meral Akşener ile esnafın, "ironik" aday değilim diyaloğu

Meral Akşener ile esnafın, "ironik" aday değilim diyaloğu
İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile Nevşehirli esnaf arasında ilginç bir 'adaylık' diyaloğu yaşandı. Akşener'in yaptığı ironi, bazı medya kuruluşlarınca gerçek sanıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nevşehir’e yaptığı ziyaret sırasında, şehrin esnafı ile yaptığı ironik sohbet gündeme oturdu.

Nevşehirli esnaf, “İslam literatüründe bayandan hükümdar olmaz diye bir kanun duymuşsunuzdur hadislerde ama aması var. Erkeğin olmadığı yerde kadına hükümdarlık yakışır. Şu anda emin olun erkeğin olmadığı noktadayız” ifadelerini kullandı.

Akşener ise bu sözlere “Ben zaten cumhurbaşkanı adayı değilim” diye yanıt verdi. 1994 senesinde Kocaeli''de büyükşehir belediye başkan adaylığı sırasında yürütülen bir tartışmayı hatırlatan Akşener, “O dönem şöyle bir propaganda yapıldı; Belediye başkanı kadından olmaz… İmam olamıyoruz ya biz, dolayısıyla cumhurbaşkanı aynı zamanda imamlık yapmak durumunda ben aday değilim” diye konuştu.

Esnaf ise “Şu anda erkeğin olmadığı ince bir nokta var. Emin ol şu anda yok” şeklinde yanıt verdi.

‘GERÇEK SANIP HABERLEŞTİRDİLER’

İYİ Parti''den yapılan açıklamada, Meral Akşener''in sözlerinin çarpıtılarak haberleştirildiği ve haberin servisten geri çekildiği belirtilerek şöyle denildi:

“İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, bugün Nevşehir İl Merkezi’ndeki esnaf ziyaretinde, iş yeri sahibinin verdiği bir örnek üzerine, Türkiye’de ‘geçmişte yaşanan bir polemiğe’ gönderme yaparak, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda eleştirel bir değerlendirmede bulundu. Bir haber ajansına çalışan yerel muhabir, 1994 yılındaki polemiği bilmediğinden, aslında ironik bir değerlendirmeyi gerçek sanarak, Sayın Genel Başkanımızın ‘kadından imam olmayacağı için aday değilim’ dediği iddiasıyla haberleştirdi. Söz konusu ajansın haberi geri çektiğini dikkatinize sunarak, yapılacak haberlerde bir yanlışa mahal verilmemesi için, diyalogun görüntüsünü paylaşıyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar