Akşener'e açılan FETÖ soruşturmasına gizli tanık!

Akşener'e açılan FETÖ soruşturmasına gizli tanık!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 6 yıldır tamamlanmayan FETÖ soruşturmasına gizli tanık eklendiği iddia edildi. Henüz ifadeye dahi çağırılmayan Akşener'in dosyasındaki bu iddiaya tepki gösteren İYİ Parti Genel Sekreteri ve Akşener’in avukatı Uğur Poyraz, "Bu süreç insan haklarına aykırı" dedi.

AMAÇ AKŞENER'İN ÖNÜNÜ KESMEK! FETÖ SORUŞTURMASINA GİZLİ TANIK

Muhalefet tarafından FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması talebiyle Meclis’e verilen tüm araştırma önergeleri ise AKP ve MHP oylarıyla reddedilirken, İYİ Parti Lideri Meral Akşener hakkında 2016''dan bu yana tamamlanmayan FETÖ soruşturmasına ‘gizli tanık’ ifadesinin sokulduğu öne sürüldü.

Türkiye seçime doğru giderken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016''da önce başlatılan ‘FETÖ’ soruşturması bir türlü tamamlanmadı. Halk TV''nin haberine göre Mayıs 2019’da gizlilik kararı verilen dosyaya tanık ve gizli tanık ifadelerinin sokulduğu iddia edildi.

Meral Akşener hakkındaki dosya için 28 Mayıs 2019''da “Soruşturma içeriğinin şüpheli veya müdafi tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği değerlendirilerek” dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanması kararı verildi.

POYRAZ: YAŞANAN SÜREÇ TÜM HAKLARA AYKIRI

Soruşturma başlatılmasının üzerinden 6 koca yıl geçmesine rağmen Akşener henüz ifade için çağrılmadı. İYİ Parti Genel Sekreteri ve Akşener’in avukatı Uğur Poyraz yaşanan sürecin hukuka aykırı olduğunu belirtti ve “Bize intikal eden bir gelişme henüz yok. Yaşanan bu süreç Anayasa’ya, Türkiye’nin taraf olduğu anlaşmalara, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı. Her şeye aykırı. Ne istiyorlarsa yapsınlar” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar