İYİ Parti ittifakı kabul etmezse işte CHP’nin atacağı adım... Bu iki planı devreye sokacak

İYİ Parti ittifakı kabul etmezse işte CHP’nin atacağı adım... Bu iki planı devreye sokacak
Son günlerde sık sık gündeme gelen İYİ Parti ve CHP arasındaki işbirliği merak edilirken CHP lideri Özgür Özel CHP'nin atacağı adımlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP'nin devam eden yerel seçim çalışmalarında, İYİ Parti ile olası bir işbirliği konusundaki gelişmeler gözleri üzerine çekmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da milletvekilleriyle yaptığı kampı takip eden gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İYİ Parti bugünkü Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında CHP ile yerel seçimlerde işbirliği konusunu ele alacak.

İYİ Parti ile işbirliği ihtimali sorulduğunda Özel, "İki A planımız var" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"İlk planımız İYİ Parti'nin kabul etmesi durumunda hızlıca bir araya gelip ittifak görüşmelerini yapmak. İkinci planımız ise İYİ Parti'nin kabul etmemesi halinde hızla adaylarımızı belirleyip sahaya çıkmak. İYİ Parti'nin vereceği karar üzerine planlar yapmıyoruz. Kararlarına saygılı olacağız ve yaşanabilecek olası gerginlikleri, hayal kırıklıklarını önlemek istiyoruz."

Meral Akşener ile yaptığı görüşmeyi anlatan Özel, "Bana 'Ne teklif ediyorsunuz?' diye sordu. Ben de 'Kararınızı değiştirirseniz, bir masa etrafında buluşup; İstanbul, Ankara gibi 11 büyükşehirden başlayarak Türkiye'nin sorunlarını konuşalım' dedim. Biz onlara çalışma masası teklif ettik" ifadelerini kullandı.

Özel, sendika veya meslek odası başkanlarının aday olma olasılığına ilişkin şunları belirtti:

"Bazı sembol isimlerin, belirli yerler için başvuru yapmalarını teşvik ediyorum. Birkaç sembolik ve şaşırtıcı hamle yapacağız."

İstanbul'daki aday belirleme sürecine dair Özel, "Aday belirleme süreci devam ederken İstanbul için Ekrem İmamoğlu'nun fikirlerinden faydalandıklarını ve İstanbul özelinde il başkanı, Ekrem Bey ve genel merkezin birlikte oturup karar vereceklerini" ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar