İYİ Parti ırkçı Paludan hakkında İsveç'te şikayette bulundu

İYİ Parti ırkçı Paludan hakkında İsveç'te şikayette bulundu
İslam karşıtı söylemleri ile bilinen Rasmus Paludan’ın Stockholm Türkiye Büyük Elçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakmasının ardından İYİ Parti İsveç Temsilciliği, Paludan hakkında suç duyurusunda bulundu.

21 Ocak 2023 tarihinde ırkçı ve İslam karşıtı söylemleri ile bilinen Rasmus Paludan’ın Stockholm Türkiye Büyük Elçiliği yakınlarında Kuran’ı Kerim’i yakma girişimine karşı İsveç İYİ Parti Temsilciliği suç duyurusunda bulundu.



DANİMARKA''DA DA AYNI PROVOKASYONU YAPTI!

Rasmus Paludan, İsveç''te yaptığı provokatif eylemin ardından başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden sert şekilde tepki görmüştü. Danimarka vatandaşı olan Paludan, bugün de Danimarka''nın başkenti Kopenhag''da bir camii karşısında yeniden Kuran-ı Kerim yaktı. Provokatör Paludan, geçtiğimiz günlerde yaptığı eylemlerden pişman olmadığını belirtirken, binlerce ölüm tehdidi aldığını açıklamıştı.

Paludan''ın provokatif eylemlerini polis nezaretinde yapması ise büyük tepki toplamaya devam ediyor. Son skandalın ardından Dışişleri Bakanlığı''ndan Paludan''ın skandal eylemine sert tepki geldi. Bakanlığın açıklamasında "İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen nefret suçunun bugün Danimarka’nın Kopenhag şehrinde aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi. Öte yandan Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı''na çağrıldı.

"BUNU YAPANLAR AHLAKSIZ VE ŞEREFSİZDİR"

Paludan''ın İsveç''te yaptığı aşağılık eylemin ardından konu hakkında açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bunu yapanları ahlaksız ve şerefsiz ilan ediyorum. İktidar partisine de düşen, bu eylemin sonuçlarını İsveç hükümetinin ödemesini sağlamaktır." demişti.

Öte yandan söz konusu provokasyon hakkında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum" demişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar