Danimarka'da Kuran'a yapılan saldırı sonrası en sert açıklama geldi!

Danimarka'da Kuran'a yapılan saldırı sonrası en sert açıklama geldi!
Danirmarka'da Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan saldırı hakkında bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, ''Danimarka’nın insanlığın ortak değeri haline gelmiş kutsallara saldırıya ‘ifade özgürlüğü’ diyerek izin vermesi nefret suçuna ortak olmaktır" ifadelerine yer verdi.

CEMRE DAĞAŞAN / GÜNBOYU

Son dönemde sayıları artan İslam karşıtı saldırılara bir yenisi son olarak Danimarka''da eklendi.

Konu hakkında bir bildiri yayımlanarak, olayı kınayan MSB, şunları paylaştı:

Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve şanlı bayrağımızı hedef alan aşağılık, barbarca ve iğrenç saldırıyı milletimiz ve insanlık adına telin ediyoruz. Danimarka’nın insanlığın ortak değeri haline gelmiş kutsallara saldırıya ‘ifade özgürlüğü’ diyerek izin vermesi nefret suçuna ortak olmaktır. İnsanlık suçudur. Bu terörist, alçak saldırıya müsaade eden NATO üyesi de olan Danimarka’nın bu sorumsuz tutumu hem müttefiklik ruhuna hem de evrensel değerlere aykırıdır. Bu yanlış tutum kendi halkının da barış iklimine zarar verecektir. Danimarka yanlıştan hemen dönmeli, medeni ülkeleri örnek almalı ve bu nefret suçunu işleyen mahluklardan derhal hesap sormalıdır.

NE OLMUŞTU?

Danimarka''da dün Türkiye''nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur''an-ı Kerim''e saldırı düzenlendi.

Danimarka''daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi Patrioterne Gar Live (Vatanseverler Canlı Yayında) isimli marjinal grup tarafından düzenlenen provokasyon, grubun Facebook hesabında canlı yayınlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar