İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or'dan açıklama

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or'dan açıklama
İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın görevden alınmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

GÜNBOYU- MİNA EYLÜL KAYA 

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın görevden alınmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile merkeze alınmasının yankıları sürüyor. Durumu değerlendiren, İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlut Or ise, "Erkaya Yırık ilimizde göreve başladıktan sonra ilin problemlerine çözüm getirme adına gerekli çalışmaları dik bir duruş sergileyerek yapmasının karşılığını merkeze alınarak ödemiştir” ifadelerine yer verdi. 

Bürokraside mevzuat ve devlet geleneklerine uygun olarak atama ve değişikliklerin olabileceğini belirten, Mevlüt Or, "Son dönemlerde Valilik ile iktidar partisinin Milletvekilleri ve İl Başkanı arasında bazı polemikler yaşandığı kamuoyunca bilinmektedir. Görevden alınan valimiz Erkaya Yırık’ın Elazığ’a atandığı ilk günden itibaren sorunların çözümüyle ilgili elinden gelen çabayı sarf ettiği bir gerçektir.

İktidar partisinin siyasetçileri tarafından sürekli baskı altında tutulmak istenmesi, devleti temsil eden valilik makamını hoş olmayan tartışmalara muhatap etmiştir. Görevden alınan Erkaya Vali’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. İlimize atanan yeni Valilimiz Ömer Toraman’a da, daha önce valilik yapmış olmasından dolayı deneyimleri ile ilimize yararlı hizmetlerde bulunacağını umut ederek başarılar diliyorum" dedi. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar