İyi Parti Balıkesir Belediye Başkanı Turhan Çömez kimdir? Turhan Çömez kaç yaşında, nereli? Turhan Çömez neden AKP'den ihraç edildi?

İyi Parti Balıkesir Belediye Başkanı Turhan Çömez kimdir? Turhan Çömez kaç yaşında, nereli? Turhan Çömez neden AKP'den ihraç edildi?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala partiler adaylarını açıklamaya başladı. İyi Parti Balıkesir Belediye Başkanı Turhan Çömez oldu. Peki İyi Parti Balıkesir Belediye Başkanı Turhan Çömez kimdir? Turhan Çömez kaç yaşında, nereli? Turhan Çömez neden AKP'den ihraç edildi?

İyi Parti Balıkesir Belediye Başkanı Turhan Çömez kimdir?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Balıkesir'den aday gösterilecek belediye başkanını açıkladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez oldu. Peki İyi Parti Balıkesir Belediye Başkanı Turhan Çömez kimdir? Turhan Çömez kaç yaşında, nereli? Turhan Çömez neden AKP'den ihraç edildi?

TURHAN ÇÖMEZ KİMDİR?

Turhan Çömez, 22 Ekim 1965 tarihinde İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olarak dünyaya gelmiştir. Mesleki kariyerine Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda Koruyucu ve Halk Sağlığı Hekimliği ile başlayan Çömez, Bandırma Devlet Hastanesi'nde Acil Birim Hekimliği ve Vakıf Gureba Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı gibi çeşitli alanlarda görev yapmıştır.

Siyasi arenada da aktif olan Çömez, AKP'den 22. Dönem Balıkesir milletvekili olarak seçilmiş ve partide Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir. Evli olan Turhan Çömez, 2 çocuk babasıdır.

TURHAN ÇÖMEZ NEDEN AKP'DEN İHRAÇ EDİLDİ?

Çömez, AKP milletvekili olarak görev aldığı dönemde, seçim bölgesine kaynak aktarımı ve Gemlik Gübre A.Ş.'nin özelleştirilmesine dair eleştirilerde bulunarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a ve Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer'e işaret ederek değerli taş ithalatındaki vergi muafiyetine dair sorular sormuş ve bu nedenle partiden ihraç edilmiştir. 28 Şubat 2008 tarihinde disiplin kuruluna sevk edilen Çömez, partiden ihraç edilmiştir.

Ayrıca, 1 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında Çömez hakkında yakalama emri çıkarılmış, ancak İngiltere'de dil eğitimi gördüğü için yakalanamamıştır. İngiltere'de siyasi sığınma talebinde bulunan Çömez'e, 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verilmiştir. 2019 yılında Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından Türkiye'ye dönmüştür.

Buğra Kavuncu'nun siyasi kariyeri ve yaşamı hakkında bilgileri içeren bu açıklamalara göre, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez'in deneyimli bir sağlık profesyoneli ve eski bir AK Parti milletvekili olduğu anlaşılmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar