İYİ Parti 26 Ağustos'ta ne açıklayacak? Buğra Kavuncu'dan dikkat çeken açıklama

İYİ Parti 26 Ağustos'ta ne açıklayacak? Buğra Kavuncu'dan dikkat çeken açıklama
İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Afyonkarahisar’da önce basın mensupları ile daha sonra il yönetimi ve ilçe başkanları bir araya geldi. Kavuncu partisinin 26 Ağustos tarihinde yapacağı kritik açıklamayla ilgili konuştu.

Günboyu Afyonkarahisar temsilcisi Efe Hasan Öğünç

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, teşkilatlarında çok büyük bir motivasyon olduğunu belirterek, "Seçimlere hazırlanmak ve tek başına girecekmiş gibi hazırlanmak çerçevesinde hiçbir tereddüt yok." dedi. Kavuncu, Afyonkarahisar'daki otelde bir araya geldiği gazetecilere, bugüne kadar 43 il başkanlığını ziyaret ettiğini söyledi.

Ziyaretlere deprem bölgesiyle başladıklarına değinen Kavuncu, iktidar olmak isteyen bir parti olduklarını dile getirdi.

whatsapp-image-2023-08-11-at-10-17-16.jpeg

"İTTİFAK YEREL SEÇİMLERDE AYRI BİR KAVRAMDIR"

Kavuncu, kendilerini iktidara götürmeyecek her sonucun başarılı bir sonuç olarak taraflarınca kabul edilmeyeceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun gerekçelerini, sebeplerini tartışıyoruz. Başka bir siyasi partinin aldığı sonuçta bu bağlamda bizi çok alakadar etmiyor. İttifak yerel seçimlerde ayrı bir kavramdır. İşbirliği farklı bir kavramdır. Bunu partinin ilgili, yetkili organları değerlendirip karara bağlayacaktır. Genel İdare Kurulunda elbette görüşülecektir. Yerel seçimlere yaklaşık 8-9 ay gibi bir süre var. Bizim il başkanlıklarıyla teşkilatlarla yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz intibaları genel merkezde, başta Genel Başkan olmak üzere bütün Başkanlık Divanı, Genel İdare Kuruluna aktarma sorumluluğumuz var. Teşkilatlarda çok büyük bir motivasyon var. Seçimlere hazırlanmak ve tek başına girecekmiş gibi hazırlanmak çerçevesinde hiçbir tereddüt yok."

26 AĞUSTOS’TA MERAL AKŞENER NE AÇIKLAYACAK?

Toplantıda Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da ne açıklayacak sorusuna yanıt veren Kavuncu, şunları söyledi:

MERAL AKŞENER’İN HER AÇIKLAMASI KIYMETLİDİR

“26 Ağustos, 30 Ağustos gibi tarihler bizim Türk tarihimizde çok önemli tarihlerdir. Milli günlerimizdir. Dolayısı ile bunu büyük bir coşku ile kutlamak istiyoruz. Her milli bayram bize enerji veren bizim için özel günlerdir. Bundan 101 yıl önce büyük mücadelelerle bu toprakları bize bırakan aziz şehitlerimizi anacağız. Onların yüreğindeki heyecanını mücadele azmini kendimize enjekte edeceğimiz, bütün teşkilatlarımızda uyandıracak bir birliktelik bu. Şahlanış ve dirilişten kastımız bu. Her sene şahlanış ve diriliştir. Genel başkanımız da etkinliğe katılacak. Burada sesleniş olacak. Seçimlerden sonra çok uzun süredir böyle büyük bir etkinliğe katılmadığı için herhalde bu konuşma dikkat çekiyor. Meral Akşener’in yaptığı her konuşma önemlidir, değerlidir. 26 Ağustos’ta yapacağı konuşmada her konuşmada olduğu gibi bu yüzden kıymetlidir”

"HİÇBİR SİYASİ PARTİYE YA DA OLUŞUMA İHTİYACIMIZ YOK"

Kavuncu, hiçbir partiye ihtiyaçları olmadığını dile getirerek, “Bizim hiçbir siyasi partiye ya da herhangi bir siyasi oluşuma mücadele azmimizi pekiştirmek için ihtiyacımız yok. İYİ Parti’nin 6 yıl önce nasıl kurulduğu nasıl mücadele ettiği ortadır. Bu yüzden bizim mücadele azmimizi pekiştirmek için hiçbir siyasi partiye ya da oluşuma ihtiyacımız yok. Türkiye’de ucube bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi var. BU sitemin getirdiği bir mecburiyet var. Ülkeyi yönetmek istiyorsanız yüzde 50 +1 almak zorundasınız. Bunu almak için de ittifak yapmak zorundasınız. Bu yapının getirdiği bu matematiksel gerçeklikten kaynaklanan bu durum herkesi ittifaka sürüklüyor. Temel kavramlar üzerinde mutabakatımız var bunu kamuoyuna paylaştık. Şu an yepyeni bir sürece girdik. Tekrar altını çiziyorum bu yüzde 50+1 siyasi partilere kendi rengini kendi sesini yansıtması noktasında zorluyor. Bunun da iyi irdelenmesi gerekiyor” dedi.

Basın ile yapılan toplantı sonrasında teşkilatlarla buluşma toplantısına geçildi. Bu toplantı basına kapalı yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar