'Taşıyıcı annelik evrensel suç sayılsın' yasa teklifi sunuldu

'Taşıyıcı annelik evrensel suç sayılsın' yasa teklifi sunuldu
İtalya, taşıyıcı anneliği suç olarak kabul ederken, sağ koalisyon hükümeti taşıyıcı annelik için yurt dışına gidişin engellenmesi amacıyla yasa teklifi sundu.

İtalya''da koalisyon hükümetinin büyük ortağı aşırı sağcı İtalya''nın Kardeşleri Partisi (FdI), taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasını öngören bir yasa tasarısı hazırladı. Teklifin, ülkede halihazırda suç olan taşıyıcı annelik uygulaması için yurt dışına gidilmesini engellemeyi amaçladığı belirtildi.

Artı Gerçek''in haberine göre; Ülkede özellikle eşcinsel çiftlerin çocuk sahibi olması ve onların haklarına yönelik tartışmalar devam ederken, hükümetten yeni bir adım geldi.

YURT DIŞINA GİDİLMESİNİ ENGELLEMEK

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, iktidarın büyük ortağı Başbakan Giorgia Meloni''nin partisi aşırı sağcı İtalya''nın Kardeşleri Partisi (FdI), taşıyıcı anneliği evrensel bir suç haline getirmek üzere parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu''na yasa önerisi sundu.

Söz konusu yasa teklifinin özellikle, İtalya''da halihazırda yasa dışı dolayısıyla suç olan taşıyıcı annelik uygulaması için yurt dışına gidilmesini engellemeyi amaçladığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar