İsyan ettiler: Tiyatroyu bitirecekler!

İsyan ettiler: Tiyatroyu bitirecekler!
Korona virüs bir çok alanı olduğu gibi kültür sanat etkinliklerinin de yapılmasını etkiledi. CHP'li Muharrem İnce, tiyatrocu Genco Erkal ve Şevket Çoruh yaptıkları paylaşımlarla bu duruma dikkat çekerken İnce, "Fırsat bu fırsat tiyatrodan, sanattan intikam alınıyor” dedi.

İsyan ettiler: Tiyatroyu bitirecekler!

Tiyatrolar korona virüs salgını sebebiyle Mart ayından beri kapalı. Bu duruma tiyatrocular isyan ederken, birçok isim sosyal medyadan tepki gösterdi. Kendisine ait resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP’li Muharrem İnce “Tiyatrolar aylardır kapalı ve tiyatro emekçilerimizin bir geliri yok. Son olarak açık hava tiyatroları da yasaklandı ve Özel tiyatroların son umudu da yok edildi. Fırsat bu fırsat tiyatrodan, sanattan intikam alınıyor” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi1.jpg

"TİYATROYU BİTİRECEKLER"

Usta tiyatrocu Genco Erkal kendisine ait sosyal medya hesabından “Bunlar karar vermişler, fırsat bu fırsat tiyatroyu bitirecekler. Covid-19’dan ağır bir darbe yemiş olan tiyatro sanatı zaten 5 aydır can çekişiyordu. Sağlık kurallarına titizlikle uyarak gerçekleştirilen açık hava gösterileri azıcık oksijen sağlayacak derken son darbe işi bitirdi” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi2.jpg

"NE DİYECEKSİNİZ? YAZIK..."

Oyuncu Şevket Çoruh tiyatroların aylardır kapalı olmasına tepki göstererek Tiyatro TOY’un kapandığını duyurdu. Çoruh sosyal medyadan “Ölmezsinizciler, Kültür Bakanlığı, yerel yönetimler; ne diyeceksiniz? Geçmiş olsun mu? Bana mı sordunuz açarken mi? Ne diyeceksiniz? Yazık…” dedi.

ekran-alintisi3.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar