İstismar edilen ve intihar eden Emre Yıldır’ın davası yarın

İstismar edilen ve intihar eden Emre Yıldır’ın davası yarın
9 yaşından 17 yaşına kadar cinsel cinsel istismara maruz bırakılan ve intihar eden Emre Yıldır’ın davası yarın görülecek. Emre Yıldır ‘ın ailesi: "Emre için adalet artık gelmeli."

İstismar edilen ve intihar eden Emre Yıldır’ın davası yarın

9 yaşından 17 yaşına kadar cinsel cinsel istismara maruz bırakılan ve intihar eden Emre Yıldır’ın davası yarın görülecek. Dava öncesi çağrı yapan Emre Yıldır ‘ın ailesi “Artık biz bu davanın bir an önce netlik kazanmasını istiyoruz. Emre için adalet artık gelmeli” diyor. 

Evrensel'de yer alan habere göre; Dokuz yaşından 17 yaşına kadar annesinin kuzeni Vedat Tarhan tarafından cinsel istismara uğrayan ve 29 Nisan 2019 tarihinde intihar eden Ahmet Emre Yıldır’ın davasının beşinci duruşması yarın Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.30’da görülecek. “Nitelikli cinsel istismar” suçundan cezaevinde bulunan Vedat Tarhan’ın yargılandığı duruşmada Tarhan’ın oğlu tanık olarak dinlenecek.

Yıldır ailesi, davanın biran önce sonuçlandırılması gerektiğini söyleyerek, Emre'nin davasına destek için duruşmaya katılım çağrısı yaptı. 

emre-yildir-davasi-arsiv.jpg

ADALET YERİNİ BULSUN

Dava öncesi Evrensel'e konuşan Emre Yıldır’ın ablası Aslı Kaynar, “Yarın yapılacak olan duruşmadan beklentim artık kardeşim için adaletin sağlanmasıdır. Her mahkeme günü duruşma salonunda sanık SEGBİS ile bağlanıyor ve onun yüzünü görmek kardeşimin yaşadığı acıları, travmaları hatırlatıyor. Hiçbir şey Emre’yi geri getirmeyecek ancak adalet sağlandığından en azından kardeşim rahat uyuyacak” dedi. 

UMUT OLSUN

Emre Yıldır davasında adaletin yerinin bulmasının diğer mağdurlara da umut olacağının altını çizen Kaynar, “Emre sadece gözümüzün önündeki bir örnek. Duyulmayan, sesini çıkaramayan çok fazla çocuğumuz var. Bir nebze de olsa cesaretini kaybetmiş, korkan, susan ya da susturulan çocuklarımıza Emre’nin davasının bir yol olmasını isterim. Yaşadıkları istismarın üstünden yıllar geçse de korkmasınlar yeter ki o gücü bulsunlar, pes etmesinler. Bu vesile ile söyleyeyim mağdurun özelliklerinin sorgulanmasına izin verilmesin. Sorgulanması gereken istismarcıdır. Onlar gerekli cezayı alır ve adale yerini bulursa bu insanlara umut olacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Dokuz yaşından 17 yaşına kadar annesinin kuzeni Vedat Tarhan tarafından cinsel istismara maruz kalan Ahmet Emre Yıldır, Tarhan ile buluştuğu bir gün yaşadıklarını onunla konuşarak ses kaydına aldı. Yıldır, Mart 2019’da, davanın en önemli delili olan ses kaydının da içinde bulunduğu dilekçeyle Edirrne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık makamının 52 gün boyunca işlem yapmaması sonrası Yıldır, 29 Nisan 2019 tarihinde intihar etti. Yıldır’ın intiharından bir gün sonra sanık Tarhan “nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklandı. Dört ay cezaevinde kalan Tarhan, ilk duruşmada tahliye edildi. Yıldır ailesi ve avukatları Merve Uçanok tahliye kararına itiraz etti. Çanakkale’ye giderken yakalanan sanık Tarhan, 19 Ağustos 2019 tarihinde Çanakkale E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar