Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

İşte MHP'nin yeni Genel Başkanı!

Değerli okuyucularım öncelikle Van'da çığ altında kalarak vefat eden ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı dileyerek yazıma başlayayım. Mekânları cennet olsun.

Yazımın başlığındaki konuya geçmeden önce bir konuyu analiz etmek istiyorum. Daha doğrusu zihinlerde MHP Genel Başkanlık koltuğu hikâyesinin tam oturması için bunu yazıyorum.

Tarih: 1 Kasım 2015.

Türkiye, koalisyon hükümeti kurulmadığı için seçimlere gitti. AKP, ezici çoğunlukla iktidara geldi. MHP 7 Haziran-1 Kasım arasında ciddi anlamda oy eriyişi yaşadı. 5-6 aylık süreçte bir partinin 2.5 milyon oy kaybı elbette normal değildir.

MHP Genel Başkanlığı 1 Kasım sonrası bu oy eriyişi nedeniyle sorgulanmaya ve tabanda ciddi anlamda eleştirilere maruz kaldı. Kurultay, yüksek sesle tabanda söylenmeye başlandı.

Sonrasında MHP Genel Başkanları ortaya çıktı.

Bahçeli'nin koltuğu ciddi anlamda tehlikeye girmişti. MHP, kurultay için davalık oldu.

Sonrasında ne mi oldu? Bahçeli satır aralarında Erdoğan'a adeta bu mesajları gönderdi:

"Sen beni kurultaydan kurtar koltuğumu garantile, ben de seni Başkan yapayım"

Öyle de olmadı mı?

Aslında 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi bahane oldu, Bahçeli'ye MHP koltuğu, Erdoğan'a da Başkanlık koltuğu şahane oldu!..

Bahçeli'nin bekasının MHP'deki koltuk olduğunu artık en koyu MHP'li ve AKP'li bile biliyor. Ha kendi çıkarlarına göre farklı yorumluyanlar o ayrı meseledir.

Bahçeli'nin koltuğu neden önemli? Bunu yazmaya kalksak bu satırlar yetmez. Ama Namık Kemal Zeybek beyin bizzat 'Başbuğ Türkeş bana dedi'ği konuya bakın derim.

Bakın kaç yıl geçti hâlâ Bahçeli'nin koltuğunu tartışıyoruz. Yıl olmuş 2020, 1 Kasım'dan bu yana 5 yıl geçmiş.

Bahçeli'nin koltuk sorunu günümüzde sağlığı üzerinden yürüyor. Hiç kimseye bizler, sağlığı üzerinden eleştiri veya muhalefet yapmayız. Allah Bahçeli'ye sağlık sıhhat versin diyeyim.

Şimdi haber bombasını patlatıyorum. Yukarıdaki satırda Bahçeli'nin sağlığı üzerinden MHP Balgat koltuğu tartışması devam ediyor demiştim.

Şimdi açıklıyorum Damat Bey'in dediği gibi burası çok önemli:

Bahçeli'nin sağlığını tehlikede gören MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, bizzat Bahçeli'ye gidip Genel Başkanlık koltuğunu istedi. Haber kaynağım sağlam. Ruhi Ersoy Bey şimdiden A Takımı'nı oluşturduğu ise diğer bomba haber. Yani Ruhi Bey kendisinin Genel Başkan olacağına öyle inanmış ki, A Takımı'nı kurmuş durumda.

Haber kaynağım bana verdiği diğer bilgiye göre Ruhi Ersoy; gerek Bahçeli'den, gerekse MHP'nin şu andaki ağır toplarından nabız yokluyor.

Ersoy'un nabız yoklarken, "Allah korusun Genel Başkan'ımıza bir şey olursa, partimiz tehlikeye girer. O yüzden beni destekleyin" dediğini haber kaynağım bana iletti.

Haberime devam ediyorum: MHP'de Bahçeli'nin sağlığının tehlikede olması paniğe neden olmuş durumda. Keza, kaç haftadır MHP TBMM'de grup toplantısı yapmıyor. Herkes, "Allah korusun Bahçeli'ye bir şey olursa ne olacak?" diye soruyor.

Partide ise, nabız yoklayan Ruhi Ersoy'un Genel Başkan'lığına kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü şimdiden Bahçeli'ye bunu söyleyen ve MHP'de nabız yoklamaya başladığı için.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları